Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 19:33

Συνάντηση για τα προβλήματα και το μέλλον του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με φίλους και μέλη του Συλλόγου Φιλοπροόδων είχαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να μοιραστούν μαζί τους τις ανησυχίες τους για το μέλλον του Συλλόγου και να προσπαθήσουν από κοινού ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και στο δυσείωνο μέλλον που διαγράφεται.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Άλκης Ξύγκας, οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Πούλος και Παναγιώτης Τσίγκανος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ρούσσης και Βασίλης Αθανασόπουλος και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Αλευρά.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βιβή Παντελάκη έκανε αναφορά στις δραστηριότητες και τις οικονομικές ανάγκες του Συλλόγου αλλά και στις πηγές χρηματοδότησης. Τόσο αυτή όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παγάνης τόνισαν τη μείωση των εσόδων που σημειώνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.  Τόνισαν μάλιστα ότι έσοδα που υπήρχαν παλαιότερα από το Δήμο είτε με τη μορφή επιχορήγησης είτε με τη μορφή αμοιβών λόγω υπηρεσιών που προσέφερε ο Σύλλογος στο Δήμο, δεν είναι δυνατόν πλέον να υπάρχουν λόγω νομικών κωλυμάτων. Επεσήμαναν ακόμα ότι η κρίση μπορεί να το οδηγήσει το Σύλλογο σε εσωστρέφεια και άρνηση των ανθρώπων να ασχοληθούν με τη διαχείρισή του. Έτσι λοιπόν η συνέχιση της λειτουργίας του Συλλόγου είναι αμφίβολη με τη μορφή που υπάρχει σήμερα και είναι αναγκαίο να αναζητηθούν διαφορετικοί τρόποι χρηματοδότησης. «Ο Σύλλογος είναι μια βαριά κληρονομιά για τους Φιλιατρινούς και είναι ευθύνη όλων μας να τον διατηρήσουμε» τόνισαν.
Το λόγο πήραν όλοι σχεδόν οι παραβρισκόμενοι με πρώτο το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια που περιγράφοντας τη δραματική οικονομική κατάσταση απέκλεισε τη βοήθεια από το Δήμο και πρότεινε ότι «μοναδική λύση είναι όσοι πονάμε τον πολιτισμό του τόπου μας να τον στηρίξουμε με τις δικές μας δυνάμεις». Την αντίθεσή τους σε αυτή την άποψη εξέφρασε και ο κ. Ξύγκας και ο κ. Αθανασόπουλος που υποστήριξαν ότι η λύση αυτή δεν εξασφαλίζει βιωσιμότητα για το Σύλλογο και πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης. Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της δυνατότητας που μπορεί να έχει ο Σύλλογος σε αυτές τις δύσκολες μέρες να διατηρήσει μόνος του τη φιλαρμονική χωρίς τη σημαντική βοήθεια του Δήμου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε παράλληλα και με άλλους τρόπους που ήδη υπάρχουν, να αναζητηθούν πολίτες και φορείς που έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν οικονομικά το σύλλογο για να συνεχίσει τη λειτουργία του και το Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορούσε να ενταχθεί η φιλαρμονική στο Δήμο χωρίς να χάσει τη φυσιογνωμία της.


NEWSLETTER