Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 08:49

Μεσσήνιοι επιτυχόντες στην "Ε": Χαμόγελα και όνειρα για τη φοιτητική χρονιά (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι επιτυχόντες στην "Ε": Χαμόγελα και όνειρα για τη φοιτητική χρονιά (φωτογραφίες)

 

Η πιο χαρούμενη μέρα του καλοκαιριού ήταν η χθεσινή για τους επιτυχόντες των λυκείων της Μεσσηνίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη

Οι βάσεις, που ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί, έδωσαν στους αποφοίτους την ανακούφιση, τη χαρά και την αισιοδοξία που είχαν ανάγκη για να ξεκινήσουν να στήνουν το νέο τους σπιτικό, αλλά και τα καινούργια τους όνειρα. Ολοι τους ανυπομονούν να δουν πώς θα είναι οι σχολές και τα μαθήματα, όμως δεν θέλουν να χάσουν την επαφή με τους φίλους τους από το σχολείο. 

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Χριστίνα Μαλαπάνη πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο, τμήμα που αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή της. Εχει ανάμικτα συναισθήματα τώρα, χαρά αλλά και αγωνία για το πώς θα είναι η νέα κατάσταση: “Θα προσπαθήσω όμως. Ως εδώ τα κατάφερα με διάβασμα, με σύστημα όλα τα χρόνια. Ετσι δεν ήταν δύσκολο, παρότι υπήρχε πίεση”. 

Ο Σπύρος Μαργαρίτης μπήκε στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, 1η του επιλογή, γιατί του αρέσει η πόλη. Η χρονιά είχε αρκετό διάβασμα, αλλά κυρίως ποιοτικό. Ομως είχε και κούραση. “Ηταν πολύ δύσκολα για όλους, αλλά τώρα νιώθω ανακούφιση και δικαίωση. Με βοήθησαν γονείς, καθηγητές, το σχολείο και οι φίλοι” σημειώνει.

Ο Παναγιώτης Κρεμμύδας εισήχθη στην Ιατρική Αθήνας, στην πρώτη του επιλογή. Την είχε ως στόχο γιατί θέλει να προσφέρει τη μεγαλύτερη βοήθεια στον άνθρωπο και γιατί την θεωρεί εξαιρετική ως επιστήμη. “Χρειαζόταν διάβασμα, υπήρχαν και ευκαιρίες για χαλάρωση μέσα στη χρονιά, αλλά ήταν περιορισμένες. Αρκούσαν όμως για να σπάει η μονοτονία” θυμάται ο Παναγιώτης, του οποίου το αγαπημένο του μάθημα ήταν η Φυσική.

Ο Γιώργος Κουβαράς περνάει στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών Πάτρας (1η επιλογή). Την επέλεξε γιατί του αρέσει η Μηχανολογία και επιπλέον θα ζήσει εκεί μαζί με την αδελφή του. Πέτυχε τον στόχο του κι έτσι νιώθει ανακούφιση και χαρά τώρα. 

Η Βασιλική Κανέλλου πέρασε Φιλολογία Αθήνας, στη σχολή που της αρέσει πολύ. Είναι ικανοποιημένη γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ πιεστική, είχε κούραση, θυσίες, ελάχιστες εξόδους, πολλά διαγωνίσματα, αλλά τώρα είναι αισιόδοξη για τη φοιτητική της ζωή.

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Λεωνίδας Αλεξανδρόπουλος πέρασε στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Hταν η πρώτη επιλογή του και τη διάλεξε γιατί έχει ενδιαφέρον και καλές επαγγελματικές προοπτικές. Επόμενο βήμα του είναι να ασχοληθεί με τις σπουδές και να συνδυάσει την καθημερινότητα με τα χόμπι του και το ποδόσφαιρο.

Η Ευθυμία Αλειφέρη περνάει Βιολογικό Πάτρας, μία από τις πρώτες επιλογές της. Αισθάνεται ευχαριστημένη, γιατί θα είναι κοντά στην πόλη της και θα σπουδάσει αυτό που ήθελε πάντα.

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Δήμητρα Παντελάκη μπαίνει στην Ιατρική ΣΣΑΣ, την πρώτη επιλογή της. Την έχει διαλέξει γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ανυπομονεί για τη νέα της ζωή. “Ηταν καιρός για αλλαγή, για μία νέα καθημερινότητα πολύ πιο ενδιαφέρουσα, στη Θεσσαλονίκη” εξηγεί.

Η Μαρία Γρουσουζάκου εισάγεται στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στην Αθήνα (1η επιλογή). Οπως λέει, σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι γονείς, οι συγγενείς και οι καθηγητές της. Ελπίζει να της αρέσουν τα νέα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, τα οποία θα δει μόλις μετακομίσει και κάνει την εγγραφή της. Στο εξής θέλει να ασχοληθεί με τις ξένες γλώσσες, τα αθλήματα και τα ταξίδια. 

Η Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου πέρασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Αθήνας. “Χαίρομαι πολύ που πέτυχα το στόχο μου, εύχομαι και οι συμμαθητές μου να βρουν το δρόμο τους. Καλή μας αρχή λοιπόν” έχει να πει η Πηνελόπη. 

Η Μυρτώ Αλευρά θα σπουδάσει στην Οδοντιατρική Αθήνας και νιώθει πολύ χαρούμενη. Αργότερα σκέφτεται να επιλέξει ένα καλό μεταπτυχιακό. 

Η Μαριλένα Μπάκα πέρασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ. “Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό, επισφράγισε την επιτυχία που έζησα όταν βγήκαν τα μόρια. Εύχομαι όλοι να πέτυχαν τον στόχο τους και καλή σταδιοδρομία στους συμμαθητές μου” σχολιάζει στην “Ε”. 

Η Γεωργία Μουτζούρη κατάφερε να μπει στη Νομική Αθηνών και για αυτό λέει πως “ο στόχος επιτεύχθηκε. Τώρα απλά θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την ψυχολογική και οικονομική στήριξη -σε μια εποχή κρίσης- και τους καθηγητές μου για τη γνώση που μου παρείχαν αυτά τα δύο χρόνια...”

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος πέρασε Ιατρική Θεσσαλονίκης, σχολή που ήταν ανάμεσα στις πρώτες του επιλογές. Νιώθει πλέον ικανοποίηση, θέλει να στήσει το νέο σπίτι, να ξεκινήσει νέα ζωή, να δει πώς είναι η σχολή και να κάνει νέους φίλους. Επίσης, να βρει χρόνο να ασχοληθεί με πράγματα που του αρέσουν.

Ο Κώστας Μακρής περνάει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρας, στην 1η επιλογή του. “Επόμενοι στόχοι είναι να τελειώσω τη σχολή έγκαιρα και με καλό βαθμό στο πτυχίο και να κρατήσω την επαφή με τους φίλους μου από το σχολείο” δηλώνει.

Η Ευγενία Δεδούση θα σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Πειραιά, σχολή που αποτελούσε την πρώτη επιλογή της. Η νέα ζωή την κάνει να νιώθει πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη. Οι περισσότεροι φίλοι της πέρασαν Αθήνα, άρα θα είναι κοντά της.

Ο Νίκος Καρμοίρης εισάγεται στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, 16ος στη σειρά. Ενιωθε σιγουριά, γιατί ήταν πάνω από τις περσινές βάσεις, όμως περίμενε τη χθεσινή μέρα για να βεβαιωθεί. Τώρα περιμένει... τα καλύτερα χρόνια της ζωής του!

 

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Κωνσταντίνα - Μελίνα Κατσόγιαννη μπήκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας (2η επιλογή). Το διάλεξε γιατί θέλει να ασχοληθεί με τη Βιολογία και της αρέσει γενικά ο κλάδος.

Η Μαρία Δημοπούλου πέτυχε να μπει στην Οδοντιατρική Αθήνας, τη 2η της επιλογή. Της αρέσει γιατί με ένα τέτοιο πτυχίο μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Η Αγγελική Χόχολη εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά, την 1η της επιλογή. Αισθάνεται πολύ καλά και στο εξής θέλει να διαβάσει για το πανεπιστήμιο. Το αγαπημένο μάθημα ήταν ο Προγραμματισμός. 

Η Αναστασία Αντωνοπούλου μπήκε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Τρίπολης, που ήταν από τις πρώτες επιλογές της. Τη σχολή τη διάλεξε γιατί είναι κοντά στην Καλαμάτα και γιατί τα Οικονομικά είναι ο τομέας της.

Ο αρχιδιάκονος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Νεόφυτος Σαχλάς θα είναι πλέον φοιτητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Είπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις πανελλαδικές και τελικά πέτυχε. Θα πηγαινοέρχεται στην Κρήτη όπως είπε στην “Ε”, για να δίνει τα μαθήματα στις εξεταστικές.

Η Κατερίνα Σουρέτη θα σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Γαλλική Φιλολογία. Αυτή ήταν η 2η επιλογή της. Λατρεύει τις ξένες γλώσσες και στο εξής θέλει να ασχοληθεί με τα ρώσικα και με άλλες γλώσσες λαών της Μεσογείου.

Η Ιωάννα Κουτουμάνου πέρασε στη Φιλολογία Καλαμάτας, που την είχε βάλει ως πρώτη επιλογή. Την διάλεξε γιατί θεωρεί πως κρύβει τη δική της μαγεία, για το άγνωστο, τη γλώσσα, τον πλούτο των ιδεών και των ιδανικών.

 

Λύκειο Μπουγά

Ο Διονύσης Δημητρέας εισάγεται  στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (πρώτη επιλογή). Το ήθελε εδώ και 2 χρόνια και πλέον νιώθει έτοιμος για νέους στόχους. Θέλει να τα πάει καλά στα μαθήματά του, άρα θα συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια και στο πανεπιστήμιο. Μετά θα ήθελε να εργαστεί στο εξωτερικό.

Η Φωτεινή - Αρτεμις Κισκήρα μπήκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας, στη 2η επιλογή της. Χτες όταν περίμενε τις βάσεις... έτρεμε, μετά όμως την κατέκλυσε ένα αίσθημα ανακούφισης. Περιμένει πλέον τα καλύτερα να έρθουν.

Ο Κωνσταντίνος Ταχμαζίδης περνάει στο Γεωπονικό Θεσσαλονίκης, αλλά θα φύγει για να σπουδάσει Ιατρική στο εξωτερικό. Το ότι θα αποχωριστεί τους φίλους του, είναι η μόνη δυσάρεστη πλευρά και επίσης θα του λείψει το σχολείο, που για εκείνον ήταν μια εμπειρία ζωής. “Ανοίγει νέος κύκλος, πρέπει να διαγράψουμε τη δική μας πορεία” τονίζει. 

 

Λύκειο Μελιγαλά

Η Μαρία Χριστοπούλου - Χαντζάρα περνάει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλίας (η 2η επιλογή της). “Η χρονιά ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα είμαι χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου. Θα θυμάμαι όλη την εμπειρία από τη χρονιά που πέρασε” έχει να πει.

Η Ευθυμία Διαγούπη μπήκε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (πρώτη επιλογή). “Πρώτα θέλω να τελειώσω με τη σχολή και μετά θα σκεφτώ τι θα κάνω. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν το διάβασμα. Ηταν δύσκολα τα θέματα, αλλά τα κατάφερα και όλα πήγαν καλά” λέει η Ευθυμία. 

 

Λύκειο Θουρίας

Ο Παναγιώτης Μπούγας εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Μηχανικός στον Πειραιά, στην πρώτη του επιλογή. Αυτόν τον καιρό προσπαθεί να μάθει κάποια επιπλέον πράγματα για τη σχολή και για τις επιλογές που θα έχει αργότερα για μεταπτυχιακά. Πέρασε μάλιστα 2ος στη σειρά κατάταξης.

Ο Μελέτης Λεκαδίτης είναι πια φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Βόλο (πρώτη επιλογή). Θεωρεί πως τα πήγε καλά γιατί οι καθηγητές του τον βοήθησαν και ο ίδιος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια. Τα συναισθήματά του τώρα είναι δικαίωση και χαρά.

Η Παναγιώτα Τσικούρη πέτυχε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας, σε μία από τις πρώτες επιλογές της. Αυτά που την βοήθησαν ήταν το διάβασμα, η προσπάθεια, η υποστήριξη των καθηγητών, η θέληση και η εμψύχωση.

Ο Μάριος Σούλη πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων και είναι πολύ χαρούμενος, δεν ήθελε να πει περισσότερα, αρκούσε αυτό για τον ίδιο.

 

Λύκειο Χώρας 

Ο Γιώργος Ζωντανός θα σπουδάσει στη Μουσικολογία Κέρκυρας, αφού ήδη μαθαίνει κλασική κιθάρα και τούμπα. Εχει αρχίσει να ετοιμάζεται για τις σπουδές του και να ερευνά τα ενδεχόμενα μεταπτυχιακά που θα κάνει στην τούμπα. Ονειρό του είναι να λάβει μέρος σε μια μεγάλη ορχήστρα.

Λύκειο Μεσσήνης

Η Αναστασία Αθανασοπούλου πέρασε Ιατρική Πάτρας, στη 2η επιλογή της. Τώρα νιώθει πολύ χαρούμενη και ανυπομονεί να ξεκινήσει μαθήματα. Δεν ξέρει αν θα είναι δύσκολα, αλλά ανυπομονεί να το διαπιστώσει. Εύχεται καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά, καλές σπουδές και καλή τύχη. 

Ο Διονύσης Μπιζύμης μπαίνει στην Ιατρική Πάτρας, όπως διαπίστωσε χτες με μεγάλη ικανοποίηση. Πρώτος στόχος είναι η σχολή, μετά η ειδικότητα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Στην ίδια πόλη πέρασαν πολλοί φίλοι του και αυτό τον κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. 

Η Μαρία Σταθοπούλου μίλησε στην “Ε” για την επιτυχία της στο Χημικό Αθήνας: “Νιώθω ευτυχισμένη που πέρασα στην πρώτη μου επιλογή. Ανοίγουν πολλοί νέοι ορίζοντες για μένα και επόμενος στόχος μου είναι να αριστεύσω, αλλά κυρίως να περάσω αξέχαστα φοιτητικά χρόνια”!

Η Ευγενία Αλεξοπούλου θα σπουδάσει στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Λάρισας. “Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο αλλά θα ξαναδώσω, για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου άλλη μια φορά” υπογραμμίζει. 

Η Παναγιώτα Καραμήτσου πέρασε στο Χημικό Πάτρας. 

Λύκειο Δωρίου 

Η Δήμητρα Μητροπούλου περνάει στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό Καλαμάτας. Ηθελε πολύ να πετύχει και τελικά το κατάφερε. Τώρα θέλει να ασχοληθεί με τις ξένες γλώσσες και να αποκτήσει νέες εμπειρίες.

Λύκειο Καρδαμύλης

Η Αθηνά Κολοκοτρώνη μπήκε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Της αρέσει πολύ και αργότερα θέλει να ακολουθήσει την κατεύθυνση του μάρκετινγκ. Διάλεξε σπουδές που να είναι χρήσιμες, μέσα στην εποχή που ζούμε.

Η Φιορίσα Σένια πέρασε στη Νοσηλευτική Πάτρας, αν και θα προσπαθήσει να πάρει μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη, γιατί εκεί σπουδάζουν οι αδελφές της. Ανυπομονεί να ξεκινήσει μαθήματα στον κλάδο αυτό. 

Λύκειο Πύλου

Η Γεωργία Παπαγιαννοπούλου εισήχθη στην Ιατρική Πάτρας και όπως λέει δεν έχει προλάβει να σκεφτεί ακόμα τις επόμενες κινήσεις της, αφού προσπαθεί να το συνειδητοποιήσει! Ετοιμάζεται να βρει σπίτι και τα  συναισθήματά της τώρα είναι δικαίωση, ικανοποίηση και χαρά.

Η Ευγενία Καραλή θα είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας στην Αθήνα, κάτι που το ήθελε πολύ εδώ και καιρό. Τώρα θα αρχίσει να ετοιμάζεται για τη νέα της ζωή και στο εξής θα ήθελε να ασχοληθεί με τα χόμπι της. 

 

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ  

Χαμόγελα είχαμε χθες και στα σχολεία της Τριφυλίας από τους επιτυχόντες, μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των σχολών εισαγωγής τους. Ενα μεγάλο άγχος έφυγε και πλέον μπροστά τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες και σχέδια για την επόμενη ημέρα της φοιτητικής τους πλέον ζωής. 

Από το Λύκειο Κυπαρισσίας -με σημαντικές επιτυχίες για ακόμη μια φορά- ο Γιώργος Παναγόπουλος που περνά στη Νομική Αθηνών επισήμανε: «Είναι μεγάλη έκπληξη για εμένα γιατί είχα προετοιμαστεί για Θεσσαλονίκη, καθώς έλεγαν ότι θα ανέβει λίγο η βάση της Αθήνας. Τα καταφέραμε και τώρα θα μπούμε μέσα στον καινούργιο ρυθμό της ζωής μας. Επέλεξα Νομική ξαφνικά, καθώς μου άρεσαν τα μαθήματα, αλλά και από φίλους της οικογένειας που είναι νομικοί. Είναι μια σχολή με αρκετές απαιτήσεις αλλά σίγουρα το πρώτο έτος θα είναι χαλαρό».

Η Ευγενία Μελά που πέρασε στο Βιολογικό Πάτρας ανέφερε: «Ηταν η δεύτερη επιλογή μου, ήθελα Ιατρική. Ομως και τώρα είμαι ευχαριστημένη γιατί σαν σχολή έχει μέλλον και προοπτικές να φτάσω εκεί που θέλω με λίγο κόπο».

Η Ελπίδα Χήναρη που περνά στο Χημικό στα Γιάννενα τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς ήθελα Χημικό. Είναι μια σχολή με πολλές επιλογές και δυνατότητες, ενώ μου αρέσει πολύ και σαν επιστήμη».

Η Μαρία - Ελένη Τουρκογιάννη που πέρασε στη Νομική Κομοτηνής ανέφερε: «Ηταν η πρώτη μου επιλογή και χαίρομαι για αυτό. Διάλεξα τη Νομική από μικρή ηλικία γιατί πιστεύω ότι η νομοθεσία και η νομολογία είναι αστείρευτη πηγή γνώσεων και έχει επαγγελματική αποκατάσταση».

Ο Νικόλαος Ψηλοδημητρακόπουλος που πέρασε στη Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στα Γιάννενα μας είπε: «Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, ωστόσο είναι ένα ωραίο τμήμα, μου αρέσουν και οι υπολογιστές και ελπίζω να τα πάμε καλά».

Η Αναστασία Σαμπαζιώτη που πέρασε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας επισήμανε: «Είμαι ικανοποιημένη αν και δεν ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Πιστεύω όμως να τα καταφέρω και να αντεπεξέλθω σωστά».

 

Λύκειο Γαργαλιάνων 

Η Αικατερίνη Φρούσου που πέρασε Ναυτιλιακά στη Χίο σημείωσε: «Είναι η σχολή που ήθελα, ήθελα βέβαια στην Αθήνα, αλλά δεν με πειράζει γιατί είναι το τμήμα που μου άρεσε. Αισθάνομαι τέλεια, χαρούμενη και ανακουφισμένη. Επέλεξα τη σχολή κοιτάζοντας κυρίως την επαγγελματική αποκατάσταση».

Η Γεωργία Κανονιέρη που πέρασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Πάτρα τόνισε: «Είναι η πρώτη μου επιλογή και είμαι πολύ χαρούμενη που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Επέλεξα τη σχολή λόγω του καλλιτεχνικού πνεύματος που την χαρακτηρίζει, έτσι πιστεύω η επόμενη ημέρα να είναι γεμάτη τέχνη, δημιουργία και θετικά συναισθήματα».

Η Μαρία Καμπύλη που πέρασε στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα μας είπε: «Είμαι πολύ συγκινημένη, πιάνω τη δεύτερη επιλογή μου, μου αρέσει πολύ, καθώς από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τα παιδιά».

Η Ανδριανή - Μάρθα Μητσάκου που πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στα Χανιά σημείωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί ήταν από τις πρώτες μου επιλογές και ανυπομονώ να εγκατασταθώ στα Χανιά. Είναι μια σχολή ανδροκρατούμενη, αλλά εγώ την επέλεξα γιατί μου αρέσει η έρευνα και οι υπολογιστές, είναι η τεχνολογία του μέλλοντος».

 

Λύκειο Φιλιατρών 

Ο Σωτήρης Αποστολόπουλος που πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων επισήμανε πως η σχολή αυτή δεν ήταν στις επιλογές του στην αρχή της χρονιάς, καθώς είχε στο μυαλό του τη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Στη συνέχεια όμως βλέποντας και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όπου πήγε πολύ καλά, αποφάσισε να δηλώσει Ιατρική την οποία και πέτυχε. Κοιτάζοντας την επόμενη μέρα της ζωής του σημείωσε πως ξέρει ότι τον περιμένει πολύ διάβασμα, ενώ στοχεύει και σε μια καλή φοιτητική ζωή.

Ο Αντώνης Μυλωνάς που πέρασε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ σημείωσε: «Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος γιατί έδωσα για δεύτερη φορά και αυτό που έχω να πω σε όλους είναι ότι ο επιμένων νικά. Διάλεξα τη σχολή από την αγάπη μου για τη θάλασσα και τα καράβια, καθώς από μικρός ασχολιόμουν με τη ναυτιλία -τώρα αν υπάρχει και κάποιο γονίδιο δεν το ξέρω».

Η Γεωργία Καλογεροπούλου που πέρασε στη Νομική Αθηνών τόνισε: «Είναι η πρώτη μου επιλογή και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα, είμαι ενθουσιασμένη. Εύχομαι σε όλους τους επιτυχόντες συγχαρητήρια και κουράγιο και δύναμη σε αυτούς που θα δοκιμάσουν για δεύτερη φορά. Επέλεξα τη Νομική γιατί έχει προοπτική για περισσότερα αργότερα, έχει πολλούς κλάδους και επαγγελματική αποκατάσταση».

Η Ολγα Ρούσση που πέρασε στη Σχολή Αισθητικής και Κοσμητολογίας στην Αθήνα ανέφερε: «Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ήταν η πρώτη μου επιλογή από τα 15 μου και κατάφερα τον στόχο μου με πολλή προσπάθεια. Μου άρεσε πάντα να ασχολούμαι με τα καλλυντικά και την αισθητική, ήταν αυτό που αγαπούσα από μικρή και για αυτό το επέλεξα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα το στόχο μου».


NEWSLETTER