Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 08:23

Στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου η μεσσηνιακή ομάδα ρομποτικής bitbot3 (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα ενθουσιασμού και απόλυτης ικανοποίησης επέστρεψαν οι δύο μεσσηνιακές ομάδες Ρομποτικής από τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) που έγινε στην Κόστα Ρίκα 10-12 Νοεμβρίου.

Οι μέρες του διαγωνισμού αν και κοπιαστικές και συχνά δύσκολες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές, δίνοντάς τους το έναυσμα να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους σε μια δυναμική και εξελικτική πορεία αξιοποιώντας την εμπειρία, την αποκτηθείσα γνώση, τη δημιουργικότητα  αλλά και την αναλυτική τους σκέψη.

Η ομάδα Ρομποτικής του Κέντρου Πληροφορικής και δια βίου μάθησης Bitlab, με την ονομασία “bitbot3”, διαγωνίστηκε στην κατηγορία WRO Football ανάμεσα σε συνολικά 46 ομάδες αρχικά, καταφέρνοντας να περάσει στις 16 καλύτερες ομάδες. Σημειώνεται πως η πορεία της ομάδας θα ήταν ακόμα πιο ανοδική, αν δεν είχε την «ατυχία» να κληρωθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια με το φαβορί και νικήτρια ομάδα αυτή της Ταιβάν. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές Νίκος Γιαννόπουλος, Κωνσταντής Καργάκος, Ξενοφώντας Πλεματιάς ενώ προπονητής ήταν ο διευθυντής της Bitlab, Λεωνίδας Φίλος.

Δείτε το βίντεο:

 

* Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αφιέρωμα και στην έτερη μεσσηνιακή συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Κ.Δ.