Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 21:38

Εκλέχθηκαν τα 6 πρώτα μέλη του Συμβουλίου ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η πρώτη από τις 3 συνολικά φάσεις των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας ολοκληρώθηκε χθες, με την εκλογή των 6 πρώτων μελών του Συμβουλίου.
Κατά σειρά εκλογής, τα 6 αυτά μέλη είναι οι Ιωάννης Παπουτσής (καθηγητής ΣΔΟ), Ιωάννης Καπόλος (αν. καθηγητής ΣΤΕΓ), Ευστράτιος Γεωργόπουλος (αν. καθηγητής ΣΤΕΓ), Γεώργιος Σταθάς (αν. καθηγητής ΣΤΕΓ), Οδυσσέας Σπηλιόπουλος (αν. καθηγητής ΣΔΟ) και Ευγενία Μπιτσάνη (αν. καθηγήτρια ΣΔΟ). Υποψήφιος ήταν και ο καθηγητής ΣΔΟ Κωνσταντίνος Τσούντας ο οποίος δεν εξελέγη.
Στο 11μελές Συμβούλιο, εκτός από τους 6 που εξελέγησαν ήδη, θα συμμετάσχουν επίσης 4 μέλη εκτός ιδρύματος και 1 εκπρόσωπος των φοιτητών.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία ψήφισαν περίπου 60 μόνιμα μέλη του διδακτικού προσωπικού. Την επιτροπή των εκλογών αποτελούν ο καθηγητής στο ΤΕΙ Πειραιά και πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Βασίλης Πανάγου, η καθηγήτρια του τμήματος Φυτικής παραγωγής Ελένη Μανωλοπούλου και ο καθηγητής του ΒΙΟΘΕΚΑ Ευάγγελος Βλαχόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκλογής του Συμβουλίου και του προέδρου του είναι ανεξάρτητη από την εκλογή του προέδρου ΤΕΙ. Σύμφωνα δε με τον νέο νόμο-πλαίσιο, τόσο ο πρόεδρος του Συμβουλίου όσο και ο πρόεδρος του Ιδρύματος θα εκλεγούν μεταξύ των υποψηφίων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μετά από προκήρυξη.
Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Πανάγου, ως πρόεδρος της επιτροπής εκλογών, το Συμβούλιο και ο πρόεδρος του ΤΕΙ θα αναλάβουν καθήκοντα με την εκλογή τους, παράλληλα με τη νυν διοίκηση, η θητεία της οποίας εκπνέει στις 31 Αυγούστου 2012. Η συγκρότηση του Συμβουλίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, δεδομένου ότι ο νέος νόμος επιτάσσει το νέο Συμβούλιο να εισηγηθεί τον προϋπολογισμό του 2012 για το ΤΕΙ Καλαμάτας.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Ειδικότερα για το Συμβούλιο, οι εκλογές γίνονται σε 3 διαφορετικές φάσεις. Χθες εξελέγησαν τα πρώτα 6 μέλη με εσωτερική διαδικασία στο ΤΕΙ, ενώ στη συνέχεια οι σπουδαστές θα εκλέξουν τον δικό τους εκπρόσωπο. Στην τρίτη φάση, τα 7 εσωτερικά μέλη θα εκλέξουν 4 μέλη εκτός ΤΕΙ, τα οποία θα προκύψουν απ' όσους ανταποκριθούν στην προκήρυξη που αναμένεται να βγει σήμερα κιόλας, με χρονικό περιθώριο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Οσον αφορά τον νέο πρόεδρο του ΤΕΙ, εκείνος θα εκλεγεί από τα 60 περίπου μόνιμα μέλη του διδακτικού προσωπικού, μεταξύ των ενδιαφερόμενων που θα ανταποκριθούν στη διεθνή προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην άνοιξη. Στη διεθνή αυτή προκήρυξη μπορούν να ανταποκριθούν υποψήφιοι εντός κι εκτός ΤΕΙ, αρκεί να μη συμμετέχουν στο Συμβούλιο.