Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 20:20

Ξέμειναν από πετρέλαιο και τρόφιμα οι Παιδικοί Σταθμοί σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Ξέμειναν από πετρέλαιο και τρόφιμα οι Παιδικοί Σταθμοί σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία

ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Λύση φάνηκε να βρίσκεται χθες για τους Παιδικούς Σταθμούς Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, που ξέμειναν όχι μόνο από πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και από τρόφιμα προκαλώντας την δικαιολογημένη αγανάκτηση και αντίδραση των γονέων. Τόσο για το πετρέλαιο όσο και τα τρόφιμα υπήρξε συμφωνία με τους προμηθευτές ώστε να συνεχιστεί ο εφοδιασμός των Παιδικών.
Τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις των γονέων προχθές και χθες αντίστοιχα, παρουσία του προέδρου του νομικού προσώπου για τους παιδικούς σταθμούς Γιάννη Κατσούλα προκειμένου να βρεθεί λύση. Οι γονείς εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους που έφτασαν οι Παιδικοί Σταθμοί σε αυτό το σημείο, να μην μπορούν να παρέχουν ζεστασιά αλλά και τροφή για τα παιδιά τους.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσούλας επισήμανε ότι τα προβλήματα αυτά προέκυψαν λόγω της μεταβατικής περιόδου στην οποία βρέθηκε η όλη οργάνωση του δήμου λόγω του «Καλλικράτη». Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το νέο νομικό πρόσωπο στο οποίο πλέον υπάγονται όλοι οι παιδικοί σταθμοί πέρασε από το ΦΕΚ τέλος Αυγούστου. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοπούν εντάλματα πληρωμής για τους προμηθευτές, οι οποίοι από την αρχή της νέας χρονιάς σταμάτησαν τον εφοδιασμό των σταθμών.
Οπως είπε ο πρόεδρος, ήδη για το θέμα τους πετρελαίου υπήρξε συμφωνία με τους προμηθευτές και έτσι χθες τα σχολεία εφοδιάστηκαν με πετρέλαιο. Για τον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας είπε ότι υπήρξε συμφωνία με τους προμηθευτές τροφίμων προκειμένου να συνεχίσουν να τον εφοδιάζουν για 2 μήνες ακόμη μέχρι την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού. Στη γενική συνέλευση των γονέων στα Φιλιατρά, ο κ. Κατσούλας είχε τονίσει ότι θα έχει ανάλογες επαφές και με τους προμηθευτές του εκεί παιδικού σταθμού - και τελικώς όντως επιτεύχθηκε συμφωνία, επίσης για παράταση 2 μηνών.
Πάντως και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς οι γονείς αποφάσισαν να καταβάλουν τα τροφεία που τους αναλογούν και τα οποία δεν τους έχουν ζητηθεί για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση. Οσον αφορά τα τροφεία, και εδώ, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει καθυστέρηση στην είσπραξή τους από το δήμο - καθώς δεν υπήρχε προϋπολογισμός και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πάντως οι γονείς ζήτησαν να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί να μη φτάνουν σε αυτή την κατάσταση.


NEWSLETTER