Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 16:44

Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Πελοποννήσου θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 9.30 π.μ. στο Ναύπλιο στον χώρο τέχνης, «Φουγάρο» (Λεωφ. Ασκληπιού 98) στο Ναύπλιο.

Ο  διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Οι περιφερειακοί διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του τελικού. Ο φετινός θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους διαγωνιζόμενους και για τους θεατές, τόσο στους περιφερειακούς όσο και στον τελικό.

Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της “WRO Hellas” στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης “W.R.O™ Hellas”. Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Αρη», για μαθητές γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή αυτοκρατορία και επικοινωνίες» και για μαθητές λυκείου με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα». Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των επιμέρους διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό Προκριματικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού, στο δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr. Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση την ημέρα των διαγωνισμών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το πρόγραμμα του περιφερειακού διαγωνισμού έχει ως εξής: 9.30 π.μ. εγγραφή/ καταχώρηση ομάδων, 10 π.μ. προετοιμασία – δοκιμές, 11.30 π.μ. διάλειμμα, 11.45 χαιρετισμοί , 12.10 μ. διεξαγωγή διαγωνισμού – αξιολόγηση, 3 μ.μ. λήξη και απονομή. Για πληροφορίες: 27410 77079, 69744-32109, wro.peloponnisos@gmail.com, https://wropeloponnisos.wordpress.com.