Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 16:44

Μεσσηνία: Από σήμερα ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γυμνασίου

Γράφτηκε από την

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ο 2ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γυμνασίου από όλο το νομό, που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και με φιλόλογους καθηγητές του νομού Μεσσηνίας.

Ο διαγωνισμός, όπως γνωστοποιείται με τη σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση διεξάγεται σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στα σχολεία των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή, στα οποία τα θέματα θα σταλούν ταυτόχρονα στις 12.30 το μεσημέρι, από επιτροπή, μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, όπου οι μαθητές θα διαγωνισθούν γραπτώς από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί, σε αίθουσες του σχολείου, κατά τάξη.

Η τρίτη φάση θα διεξαχθεί επίσης την ερχόμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και πάλι. Στη φάση αυτή θα μετάσχουν οι 5 μαθητές της δεύτερης φάσης από κάθε τάξη που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο νικητής από κάθε τάξη θα πάρει ως δώρο ένα τάμπλετ, ενώ οι υπόλοιποι 4 μαθητές από κάθε τάξη που θα διαγωνισθούν στην 3η φάση, θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Ολοι οι μαθητές, τέλος, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.