Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 17:44

Επιτυχημένη παρουσία του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επιτυχημένη παρουσία του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας

Με επιτυχία πέρασε από τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που φιλοξενήθηκε στο Ναύπλιο το περασμένο Σάββατο, το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡΠΚ).

Το Κέντρο λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στελεχώνεται από καθηγητές των δημόσιων σχολείων και εκπαιδεύονται σ’ αυτό μαθητές από αρκετά σχολεία του νομού. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σχολείου, στην κατηγορία “Regular” Γυμνασίου στην οποία συμμετείχε, το Κέντρο Ρομποτικής κέρδισε σχεδόν το απόλυτο: Τα πρώτα 5 από τα 6 συνολικά εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και θα διεξαχθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου.

Διαγωνιζόμενοι εκτός έδρας και σε πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού (πλαϊνός φυσικός φωτισμός που προκαλούσε αντανακλάσεις στην πίστα επηρεάζοντας την αυτόματη λειτουργία των ρομπότ) οι μαθητές του ΚΡΠΚ ταλαιπωρήθηκαν, ωστόσο ρύθμισαν τα ρομποτάκια τους σωστά και κέρδισαν σε επίπεδο ομάδων τους περισσότερους πόντους, κατακτώντας στη σειρά τις πέντε 5 από τις συνολικά 6 θέσεις που οδηγούν στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 6η θέση της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε ομάδα επίσης από την Καλαμάτα, ενώ δύο άλλες ομάδες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατέκτησαν την 1η και την 3η θέση στην κατηγορία “Open” Δημοτικών, επιβεβαιώνοντας ότι... ρομποτικά, πάμε καλά!

Την ίδια στιγμή το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο ταξίδι του που θα είναι λιγάκι πιο μακρινό: Είναι το ταξίδι της Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO που καταλήγει στην Ταϊλάνδη τον ερχόμενο Νοέμβριο.


NEWSLETTER