Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 16:42

Τιμητική διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την
Τιμητική διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά βραβεύτηκαν την Τετάρτη στην τελετή απονομής του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό», με την τιμητική διάκριση της καλύτερης εργασίας στα Αγγλικά.

Αυτό ήταν το μοναδικό σχολείο της Μεσσηνίας που απέσπασε την κορυφαία διάκριση στον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου.

Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες της Ε’ δημοτικού του δημοτικού σχολείου, ο Απόστολος Καρτσώνης, η Αγγελική Κουτσούκου η Ματίνα Λαμπροπούλου, και η Ελένη Χάτζου λάτρεις της τεχνολογίας, δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του κλασικού παραμυθιού «Η Κοκκινοσκουφίτσα». E-Kokkinoskoufitsa των παιδιών ζει σε έναν κόσμο διαδικτυακό, τον οποίο οι μαθητές αποτύπωσαν με τις ζωγραφιές τους για τη δημιουργία παρουσίασης. Η αφήγηση του παραμυθιού έγινε στα Αγγλικά. Στο παραμύθι, το δάσος στο οποίο ζει “e-Kokkinoskoufitsa”, συμβολίζει το διαδίκτυο.

Ο εν λόγω διαγωνισμός οργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Αποσκοπεί στην ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς και στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, η ομάδα Χοροθέατρο “Art”της Αρτ. Ιγνατίου και η Χορωδία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών της Καλλιθέας. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης. Την ομάδα των μαθητών των Εκπ. Μπουγά βράβευσε η Ολυμπιονίκης και Μεσσήνια πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.


NEWSLETTER