Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 16:25

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στον τελικό του “Young Business Talents”

Γράφτηκε από την
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στον τελικό του “Young Business Talents”

Στον τελικό του “Young Business Talents” 2017 – 2018 θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία η ομάδα “Plusgeeks” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Αγγελίνα Καραβλίδη, Ειρήνη Λέφα, Αναστασία Πετροπούλου και Μαρία Φράγκου, η οποία προκρίθηκε ανάμεσα στις 75 καλύτερες ομάδες από τις 600 συνολικά.

Τη βάση της βαθμολογίας για πρόκριση στον τελικό πέτυχε και η 2η ομάδα του σχολείου, οι “Bigthree”, αποτελούμενη από τους Θάνο Διαμαντόπουλο, Γιάννη Μπουγά και Ορέστη Σαραντόπουλο. Λόγω όμως συγκεκριμένης ποσόστωσης που ισχύει για νομούς με λίγες συμμετοχές ομάδων, τη Μεσσηνία μπορεί να την εκπροσωπήσει μόνο μία ομάδα, η πρώτη στην κατάταξη.

22.412 μαθητές – 1.046 σχολεία, είναι τα περσινά στοιχεία συμμετοχής του διεθνούς διαγωνισμού “Young Business Talents”, που προσφέρει στους μαθητές λυκείων και επαγγελματικών κέντρων εκπαίδευσης την ευκαιρία να διαχειριστούν τη δική τους εικονική εταιρία, προσφέροντάς τους μια «καθαρή» εικόνα του μέλλοντος τους. Ο ελληνικός τελικός του εικονικού αυτού προσομοιωτή επιχειρήσεων, θα γίνει στο “Pierce” – Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος στις 13 Απριλίου. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του Καλύτερου Εικονικού Επιχειρηματία στην χώρα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, μαθητές από 15 μέχρι 22 χρονών, προερχόμενοι από λύκεια κι επαγγελματικά κέντρα εκπαίδευσης, χωρίζονται σε ομάδες των 3 - 4 ατόμων, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούν προκειμένου να πετύχουν έναν κοινό στόχο. Κάθε ομάδα καλείται να διαχειριστεί τη δική της εικονική εταιρία και θα πρέπει να λάβει αποφάσεις στρατηγικής σημασίας, ενώ ταυτόχρονα συναγωνίζεται άλλες ομάδες/εικονικές εταιρίες.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν μια βαθμολογία περνώντας από 3 διαφορετικά στάδια: ξεκινώντας από περιφερειακό / τοπικό επίπεδο, προχωρώντας σε εθνικό επίπεδο για να κερδίσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο μεγάλο τελικό και, τέλος, κερδίζοντας στη συνέχεια μια θέση στον διεθνή διαγωνισμό 2017 – 2018.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για 4η συνεχή χρονιά διακρίνονται στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού.

 

 

 


NEWSLETTER