Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 20:31

750 μαθητές θα περιηγηθούν αύριο στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
750 μαθητές θα περιηγηθούν αύριο στην Αρχαία Μεσσήνη

Στην Αρχαία Μεσσήνη θα περιηγηθούν αύριο Κυριακή ακόμα 750 μαθητές από την Ιταλία, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα".

Το θέμα του φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το "Διάζωμα" σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Πολιτιστικό Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» (FFMG), είναι η Φιλία.

Τις ξεναγήσεις των μαθητών έχουν αναλάβει 16 μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση του Διαζώματος «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Η ξενάγηση έγινε στην αγγλική γλώσσα την Τρίτη και θα ακολουθήσει άλλη μία, επίσης για 750 μαθητές αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου.

Υπεύθυνη καθηγήτρια της εκπαιδευτικής δράσης είναι η διευθύντρια του 4ου Λυκείου Βασιλική Πανταζή. Οι μαθητές/ξεναγοί είναι οι: Κ. Γεωργιοπούλου, Κ. Καραμήτσος, Κ. Καψαμπέλης, Α. Κουφός, Σ. Λαπιώτη, Π. Λυμπερόπουλος, Μ. Μουζάκη, Ζ. Ντουλαπτσή, Ν. Πελεκούδα, Δ. Ρεμπή, Σ. Ρουσοπούλου, Ν. Σουλεϊμέζη, Ι. Σταθοπούλου, Κ. Στυλιανοπούλου,  Α. Ταφίλλη, Ν. Χαντζής. Στη δράση συμμετέχουν και οι καθηγήτριες Ε. Γαλανοπούλου, Χ. Κουτίβα, Χ. Μάγκλαρη, Ε. Νικάκη και Ε. Σύρμα.

Οσον αφορά το Φεστιβάλ, οι Ιταλοί μαθητές θα μυηθούν στη δυτική φιλοσοφία, μέσα από βιωματικού χαρακτήρα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα». Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις, όπως είναι ο «φιλοσοφικός περίπατος» και ο «φιλοσοφικός διάλογος» θα λάβουν χώρα στο θέατρο και το εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας επιχειρεί να «ενώσει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται», ώστε να ενισχύσει στους μαθητές την «αίσθηση του τόπου» (genius loci) και να συμβάλει στην μετάδοση της δυτικής φιλοσοφίας. Το Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» έχει έδρα την Ιταλία και είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που είναι αφιερωμένο στους εφήβους. Στην Ελλάδα η εκδήλωση οργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER