Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 23:08

Μαθητικός διαγωνισμός νεροπυραύλων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Μαθητικός διαγωνισμός νεροπυραύλων στην Καλαμάτα

 

 

Ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Νεροπυραύλων για μαθητές και σχολεία θα γίνει στην Καλαμάτα,  στα μέσα Μαΐου.

Κάθε σχολείο μπορεί να κατεβάσει ομάδα και οι κατηγορίες θα είναι οι εξής 4: - πύραυλος που θα πάει πιο ψηλά, - το καλύτερο σήμα αποστολής, - η καλύτερη σχεδίαση πυραύλου, - το καλύτερο βίντεο προετοιμασίας. Οι συμμετοχές κλείνουν στις 26 Μαρτίου και για να λάβει κανείς μέρος μπορεί να μπει στο http://edulab.sch.gr/forms.mysch.gr.

Την Παρασκευή έγινε μάλιστα στο Ε.Κ.Φ.Ε Μεσσηνίας το 1ο βιωματικό σεμινάριο κατασκευής νεροπυραύλων και ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών για το διαγωνισμό. Οι πύραυλοι θα φτιάχνονται από πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, του 1,5 λίτρου. Στο κάτω μέρος θα υπάρχει ένα σύστημα “rokit”, το οποίο θα το χορηγεί ο διαγωνισμός.

Οι Μαθητικοί Αγώνες Κατασκευής Υδροπυραύλων και Διαθεματικών δραστηριοτήτων “Water Rocket Challenge 2018” αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης), της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων), του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Δήμου Καλαμάτας. Ολος ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στο αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή.

Για πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες: Γιώργος Κουτσουμπός 6944-592829, Διονύσης Καρούνιας - Αννα Σωτηροπούλου 27210 93906.


NEWSLETTER