Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 13:07

Εορταστικές εκδηλώσεις στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την
Εορταστικές εκδηλώσεις στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά γιόρτασαν και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου με την συμμετοχή τους σε ποικίλες εκδηλώσεις.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, όπου παρατήρησαν παραδοσιακές φορεσιές, πίνακες ζωγραφικής και αντικείμενα που σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821, ενώ μαζί με τα παιδιά των προνηπίων επισκέφθηκαν τους Αγίους Αποστόλους για να δουν από πού ξεκίνησε η επανάσταση.

Τα προπρονήπια έκαναν τη γιορτή τους δραματοποιώντας το «Κρυφό Σχολειό» και την «Αναπαράσταση της Επανάστασης», με τους οπλαρχηγούς να δίνουν τον όρκο του αγώνα για την ελευθερία - ενώ τα παιδιά των μεταβρεφικών τμημάτων χόρεψαν τραγούδια της πατρίδας μας.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν τη γιορτή τους μαζί με τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού, στα πλαίσια του προγράμματος ομαλής μετάβασης για το δημοτικό σχολείο, όπου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν αλλά και δραματοποίησαν τραγούδια της 25ης Μαρτίου.

Τέλος, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση της Δ΄ Δημοτικού «Ηρωες του χθες, παιδιά του σήμερα» στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο βιωματικής προσέγγισης της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης, το σχολείο επισκέφθηκαν οι Β. Βαρελάς, υποδυόμενος τον Κολοκοτρώνη, και Π. Κλάδης, υποδυόμενος τον Πετρόμπεη, οι οποίοι αφηγήθηκαν στα παιδιά ιστορίες και γεγονότα που τα ταξίδεψαν στην εποχή του 1821 και όλοι μαζί χόρεψαν τα «40 παλικάρια».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου να παρελαύνουν κρατώντας τα σημαιάκια που οι ίδιοι είχαν φτιάξει και τραγουδώντας τον Εθνικό Υμνο.

Στις εκδηλώσεις του Δημοτικού συμπεριλαμβανόταν και η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η παρέλαση στις εκδηλώσεις της «Αναπαράστασης κατάληψης της Καλαμάτας», ενώ θα παρελάσουν και αύριο Κυριακή στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


NEWSLETTER