Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 18:38

Πρώτο σε μαθητικό διαγωνισμό σποτ του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πρώτο σε μαθητικό διαγωνισμό σποτ του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Πρώτο ήρθε το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ραδιοφωνικού - τηλεοπτικού σποτ, για την προώθηση του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το σχολείο της Καλαμάτας κερδίζει και το δώρο της ΕΠΕ, το οποίο θα αποσταλεί από την Ενωση Πληροφορικών Ελλάδας. Ολα τα σχολεία θα πάρουν τιμητικό έπαινο συμμετοχής στο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την οργανωτική επιτροπή Ανατολικής Κρήτης αλλά έλαβαν μέρος σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές του Τμήματος Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ που έφτιαξαν το σποτ είναι οι Αθανάσιος - Αναστάσιος Κορμάς και Δημήτριος Δεδούσης, ενώ οι υπεύθυνοι καθηγητές είναι η Ευσταθία Σταυράκη και ο Παναγιώτης Κωνστάνταρος. Ενας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας, αλλά και με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Για το διαγωνισμό οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό ή ένα ραδιοφωνικό σποτ χρησιμοποιώντας υλικό, λογισμικό και άλλα ψηφιακά ή αναλογικά εργαλεία της επιλογής τους. Η επιλογή της ιδέας του σποτ ήταν ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα έπρεπε να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το φεστιβάλ στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το σχετικό λινκ είναι το https://drive.google.com/file/d/1cAZHRDERDBeUjlooS_dSFW-l0GQa2a__/view.

 


NEWSLETTER