Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 09:38

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Συνεργασία μέσω Erasmus κατά της βίας στα σχολεία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Συνεργασία μέσω Erasmus κατά της βίας στα σχολεία (βίντεο)

 

 

Ενάντια στη βία στα σχολεία δίνουν τον δικό τους αγώνα 18 μαθητές από την Πολωνία και την Εσθονία και 20 ακόμα από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, οι οποίοι συνεργάζονται στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus και αυτές τις ημέρες βρίσκονται όλοι μαζί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα που στόχο έχει την εξάλειψη του bullying στον σχολικό χώρο, αποτελεί μια έμπνευση της Ρουμανίας, η οποία επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα. Πρόκειται ουσιαστικά για πρόγραμμα ανίχνευσης στοιχείων βίας στα σχολεία, που παροτρύνει τους μαθητές να γίνουν μεσολαβητές.

Στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, όπως τονίζει ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος Σπύρος Σπύρης, δεν υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια και στόχος είναι να παρουσιαστεί και γενικότερα η θετική επίδραση της μουσικής.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του προγράμματος έχει δημιουργηθεί ένας χώρος αντιβίας, ο οποίος θα φιλοξενεί διάφορες δράσεις. Παράλληλα, τα παιδιά συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος και ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις μέσα από συναντήσεις όπως αυτή, με μαθητές άλλων χωρών στην Καλαμάτα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο στη Ρουμανία με την πρώτη συνάντηση μαθητών, ακολούθησε συνάντηση καθηγητών στην Πολωνία και τώρα ήρθαν μαθητές στην Καλαμάτα. Του χρόνου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, με τους Καλαματιανούς μαθητές να ταξιδεύουν στην Εσθονία και την Πολωνία.

Κ.Δ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=K_had9IgVMA}


NEWSLETTER