Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 08:31

Διετές υποχρεωτικό νηπιαγωγείο σε Καλαμάτα - Μεσσήνη - Μάνη

Γράφτηκε από την

 

 

Τρεις δήμοι της Μεσσηνίας (Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης) περιλαμβάνονται μεταξύ των συνολικά 184 ΟΤΑ σε όλη τη χώρα, στους οποίους από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19 θα υλοποιηθεί πιλοτικά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν συνολικά 15 “πιλοτικοί” δήμοι, 5 στη Λακωνία, από 3 σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία και ένας στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς επιτροπής. Η τριμερής επιτροπή αποτελείται από τους κατά τόπους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προέδρους, τους κατά τόπους δημάρχους και τους προέδρους των κατά τόπους συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως μέλη.