Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 09:58

Στο Λονδίνο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Στο Λονδίνο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Διαγνωστικός και εργαστηριακός έλεγχος για τον κλινικό φροντιστή υγείας» υλοποίησε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Το πρόγραμμα έγινε στο Λονδίνο από 1 μέχρι 15 Μαρτίου. Συμμετείχαν 18 μαθητές από τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και τις Ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και Αισθητικής Τέχνης. Ο φορέας που ανέλαβε την εκπαίδευση της ομάδας ήταν η εταιρεία “The London First Aid Training”. Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικά μαθήματα που αφορούσαν σε βασικές δεξιότητες πρώτων βοηθειών (βασική υποστήριξη ζωής/CPR/AED), των έλεγχο των λοιμώξεων και στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ιατρική. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πόλη του Λονδίνου, καθώς και στα περισσότερα αξιοθέατα όπως  στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπιγκ Μπεν, στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μουσείο Επιστημών, στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς και στην πόλη της Οξφόρδης.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Αγγελή Βασιλική, Βαρελά

Σταυρούλα, Βουρλά Κωσταντίνα, Δημοπούλου Αθηνά, Θωμέα

Βασιλική, Καλογεροπούλου Αικατερίνη, Καττή Ευγενία,

Κυριακοπούλου – Τσαούση Αναστασία, Μπάμπαλη Μαρία, Νασέλη

Χριστίνα, Νινιού Αναστασία, Ντεκελέ Χαραλαμπία, Ντόνι Σοφία,

Παναγοπούλου Μαρία, Πλούμπου Σαμπίνα, Ροπότα Ιονέλα – Ηλέκτρα,

Χότζα Γεωργία. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί: Νικόλαος Οικονόμου (αρχηγός), Μαρία Παλημάνη (συνοδός 1ης εβδομάδας), Ελένη Λατσάρα (συνοδός 2ης εβδομάδας).


NEWSLETTER