Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 20:03

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ με “Erasmus+” στη Βαρκελώνη

Γράφτηκε από την

Το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας υλοποίησε το σχολικό έτος 2017 - 2018 Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα “Διαχείριση ελαιουργικών αποβλήτων στο Νομό Μεσσηνίας”, στην Βαρκελώνη από 15 μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Συμμετείχαν σε αυτό 18 μαθητές από τον Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και 2 συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Ο φορέας που ανέλαβε την εκπαίδευση της ομάδας ήταν η εταιρεία “IRTA”. Πρόκειται για μια δημόσια εταιρεία  της Κυβέρνησης της Καταλονίας που δημιουργήθηκε το 1985, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ζωικής και φυτικής παραγωγής, της βιομηχανίας τροφίμων, της περιβαλλοντικής αλλαγής και της οικονομίας των γεωργικών προϊόντων διατροφής. Εκτός των θεωρητικών μαθημάτων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο οινοποιείο “Torres”, καθώς και στους αμπελώνες της περιοχής, σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και φυτώρια.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βαρκελώνης:  επισκέφθηκαν το ναό της Σαγράδα Φαμίλια, το Camp Nou (γήπεδο της Βαρκελώνης), την τουριστική περιοχή Costa Brava και τις πόλεις Ζιρόνα και Μπεζαλού. Αναλυτικά συμμετείχαν οι: Μπουρίκας Βασίλειος, Δερτιμάνης Θεόδωρος, Δεδούσης Λεωνίδας, Ζαμπάρας Κων., Ζωντανός Κων., Καλλάσι Ιλίας, Κουκούτση Δήμητρα, Πετράκος Παναγιώτης, Σκόκου Βασιλική, Σωτηρόπουλος Σταύρος, Καραθανάσης Θεοχάρης, Καραχάλιος Ηρακλής, Κότσης Νικόλαος, Κότσιρα Παναγιώτα, Μέτα Διονύσιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Πουλουπάτης Δημήτριος, Τσακίρης Γεώργιος. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: Νικητάκης Ευστάθιος κλάδου ΠΕ 84 (αρχηγός), Ζωγοπούλου Πάτρα – Ευαγγελία κλάδου ΠΕ 88.02 (συνοδός).