Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 23:19

Αγώνες ρητορικών επιδείξεων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Αγώνες ρητορικών επιδείξεων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο “Ν. Πολίτης” της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι αγώνες των δεύτερων ρητορικών επιδείξεων μαθητών της Δ', Ε' και Στ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας.

Οι μαθητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες -υπεύθυνη συντονίστρια των οποίων ήταν η Ελένη Βολονάκη, αναπληρώτρια διευθύντρια του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης- παρέστησαν με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των σχολείων τους, ενώ τις ρητορικές επιδείξεις παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, συμμαθητές των διαγωνιζομένων αλλά και γονείς.

Τους αγώνες διοργάνωσε το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Ρητορικό Ομιλο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Iνστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (ΙΡΕΣΕ), την Εταιρεία για την Προώθηση της Ρητορικής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.


NEWSLETTER