Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 08:14

Καλαματιανές μαθητικές ομάδες στην Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 

Γράφτηκε από την

 

 

Δυο καλαματιανές μαθητικές ομάδες συμμετέχουν στη 10άδα του τελικού του διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018», που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην Αθήνα.

Πρόκειται για τις ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά - Helmet και του Μουσικού Λυκείου Καλαμάτας - merokamato.eu, οι οποίες επελέγησαν για να διαγωνιστούν μαζί με τις ομάδες: Εκπαιδευτική Αναγέννηση - A. FREedge, 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Από Κοντά - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Pierce - Ecowitch. 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου - Ομηρος - Ρίχνω φως στον πολιτισμό. Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων - Parkareto. 1ο ΕΠΑΛ Διδυμότειχου - SmArd Solutions. 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Think big 2 Change Small. Κολλέγιο Ανατόλια - X Band.

Να σημειωθεί πως η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Junior Achievement Europe, στις 16 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Η τελική 10άδα των ομάδων που προκρίνονται στον τελικό, από το σύνολο των μαθητικών επιχειρήσεων που κατέθεσαν το business plan στη φετινή διαγωνιστική διαδικασία, ανακοινώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων - Junior Achievement |Greece.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση, με την οποία συγχαίρονται όλες οι ομάδες:

«Οι προσπάθειες των μαθητών, αποτύπωναν το ζήλο και την όρεξη των ομάδων και πολλές φορές ξεπερνούσαν την αναμενόμενη φαντασία και δημιουργικότητα. Ακριβώς για το λόγο αυτό, το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν σύνθετο, και η απόφαση για την πρόκριση 10 μόνον εικονικών εταιρειών στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό, πολύ δύσκολη».

Να σημειωθεί είσης πως η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά  κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία "Καλύτερη Εταιρεία", στην Μαθητική Εμπορική Εκθεση της Αθήνας.

Κ.Δ.