Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 19:24

Νέοι από 7 Ευρωπαϊκές χώρες με Erasmus στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέοι από 7 Ευρωπαϊκές χώρες με Erasmus στην Καλαμάτα

Δεκαπέντε νέους από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία) φιλοξενούν για ένα μήνα στην πόλη της Καλαμάτας ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με την ομάδα “Radikala” (που κινείται γύρω από την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το περιβάλλον και την υγεία, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους).

Οι νέοι θα βρίσκονται στην πόλη μέχρι και τις 4 Ιουλίου, μέσω του προγράμματος Erasmus+ (Ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία), με σκοπό την κατασκευή ιστιοπλοϊκών σκαφών, τύπου optimist, στα πλαίσια του προγράμματος “D.R.E.A.M.”

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία αποτελούν βασικό υλικό για την κατασκευή των σκαφών. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα είναι να συνδυαστούν δύο σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την υγεία των νέων, όπως η ρύπανση και η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα, σε μία ενιαία, καινοτόμα λύση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ετσι, σχεδιάστηκε ένα έργο που ονομάζεται «εκπαιδευτικός κύκλος ανακύκλωσης», για να εμπλέξει τα παιδιά του σχολείου, τους γονείς τους και το σχολικό προσωπικό στη διαλογή και τεμαχισμό πλαστικών μπουκαλιών, χρησιμοποιώντας ένα ανακυκλωμένο "τεμαχιστή-ποδήλατο". Οι τεμαχισμένες πλαστικές νιφάδες και κορδέλες θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να κατασκευαστούν εκπαιδευτικά ιστιοφόρα και να επιβραβεύσουν τα παιδιά με δεξιότητες ιστιοπλοΐας. Επιπροσθέτως, στις 23 Ιουνίου το απόγευμα θα γίνει στο Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας δημόσια εκδήλωση κατά την οποία θα στηθεί η δοκιμή σκάφους μέσα στη θάλασσα, θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης η διαδικασία κατασκευής των σκαφών και θα ακολουθήσει συναυλία τοπικής μπάντας.

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER