Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 18:46

Επιτυχής ημερίδα Ιστορίας των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Κύπρου

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία έγινε πριν λίγες μέρες στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών  "Νικόλαος Πολίτης" η Α΄ ημερίδα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Κύπρου με θέμα "Κοινοί τόποι ιστορίας και πολιτισμού προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Κύπρου".

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, αν. καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου με τον αν. καθηγητή Γιώργο Καζαμία επικεφαλής αντιπροσωπείας 41 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών επισκέφθηκαν το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Νεότερη και σύγχρονη ιστορία: νέες θεωρήσεις και προοπτικές» και παρουσίασαν από κοινού με τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς Φοιτητές του ΤΙΑΔΠΑ, θέματα που άπτονται των ελληνοκυπριακών σχέσεων του 19ου και 20ού αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν οι κοινοί δεσμοί ιστορίας και πολιτισμού που συνδέουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τον Κυπριακό με τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να συσφιχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις αλληλεγγύης και συναδέλφωσης.

Τους Κυπρίους φοιτητές και καθηγητές υποδέχθηκαν οι πρόεδροι των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας, καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς και καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος αντίστοιχα και ο διευθυντής του προγράμματος «Νεότερη και σύγχρονη ιστορία», αν. καθηγητής Θανάσης Χρήστου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής  Θανάσης Κατσής και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθηγητής Αλέξιος Σαββίδης.Στο τέλος επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης και οι δύο τόμοι των Γερμανικών Αρχείων.