Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 17:18

Διακρίσεις Μεσσήνιων μαθητών σε διαγωνισμό Φυσικής

Γράφτηκε από την
Διακρίσεις Μεσσήνιων μαθητών σε διαγωνισμό Φυσικής

Σημαντικές διακρίσεις κέρδισαν Μεσσήνιοι μαθητές στον πρόσφατο διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης 2018” και έδειξαν ότι έχουν πολύ γερές βάσεις για το μέλλον τους στην επιστήμη.

Το 1ο Βραβείο Αριστείας κέρδισε ο Χρύσανθος – Γεώργιος Κορδελάκος του Κωνσταντίνου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Ο Χρύσανθος είναι μαθητής της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Ο ίδιος προκρίθηκε στην 17η σειρά, ανάμεσα στους 666 πρώτους, σε σύνολο 2.251 συμμετεχόντων από την Α΄ Γυμνασίου μαθητών πανελλαδικά. Το Χρύσανθο – Γεώργιο βοήθησε εθελοντικά, η καθηγήτρια Φυσικής του σχολείου Ιουλία  Θεοδωροπούλου. “Το άξιζε, είναι ένα ευχάριστο παιδί, με οξύτητα πνεύματος,  ήπιων τόνων, που λειτουργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, με εξαίρετη και συμπεριφορά και επίδοση” δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Τσιμπίδης διευθυντής του σχολείου.

Ο ίδιος ο Χρύσανθος είπε στην “Ε”: “Τα κατάφερα με βοήθεια από την καθηγήτρια μου και με έξτρα διάβασμα στο σπίτι. Οταν έμαθα ότι διακρίθηκα, ένιωσα πολύ χαρούμενος. Θέλω να γίνω χημικός και μου αρέσουν τα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης, γιατί θέλουν πιο πολλές πράξεις, αντί για γράψιμο”.

Από το 3ο Δημοτικό Καλαμάτας, στον ίδιο διαγωνισμό ανάμεσα σε χιλιάδες μαθητές, 1ο Βραβείο Αριστείας κέρδισε η Μαρία Πουλουπάτη του Παναγιώτη από την Ε’ τάξη (18η στους 2.474) και 2ο Βραβείο Αριστείας οι Μαρία Χρυσανθακοπούλου του Γεωργίου (226η),  Τσιχριτζής Παντελής του Δημητρίου (266η), Ιουλία Μπαξεβανάκη του Σωτηρίου (272η). Ο διευθυντής Τάσος Αργυρόπουλος είπε πως είναι μια μεγάλη επιτυχία, αφού οι μαθητές είναι οι μόνοι από τη Μεσσηνία, στην Ε’ τάξη που έφτασαν τόσο ψηλά. Οι δασκάλες τους είναι εκείνες που προετοίμασαν τους μαθητές για την επιτυχία και πρόκειται για τις Ελένη Χαυλή και Χριστιάννα Κυριαζοπούλου.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER