Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 14:47

Αγγλόφωνο Θερινό Σχολείο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Αγγλόφωνο Θερινό Σχολείο με την επωνυμία “CultTech Summer School” διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για πρώτη φορά. Θα είναι διάρκειας 2 εβδομάδων (8 - 21 Ιουλίου) και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το τρίπτυχο Πολιτισμικό Περιβάλλον - Πολιτιστική Κληρονομιά - Νέες Τεχνολογίες.

Πρόκειται για το μοναδικό τέτοιου είδους θερινό σχολείο στην Πελοπόννησο. Οι εργασίες του θα γίνονται στους χώρους του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στην Καλαμάτα, σε υπαίθριους χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος (Αρχαία Μεσσήνη, Αρχαία Θουρία, Αρχαιολογικά Μουσεία Πύλου και Ανω Εγκλιανού, περιοχή Κορυφασίου, Παλαιοκάστρου και Βοϊδοκοιλιάς Πυλίας), καθώς και στις εγκαταστάσεις της ερευνητικής κοινοπραξίας Navarino Environmental Observatory στην Πύλο.

Στο Θερινό Σχολείο θα διδάσκουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως επίσης ερευνητές του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή απασχόληση σε τομείς όπως η περιβαλλοντική αρχαιολογία και η πολιτισμική διαχείριση, η αρχαιομετρία, οι περιβαλλοντικές μετρήσεις, οι νέες τεχνολογίες για την ψηφιακή καταγραφή και οι εφαρμογές στην πολιτισμική κληρονομιά.

Η παρακολούθηση του προγράμματος συνοδεύεται από Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 5 εκπαιδευτικών μονάδων ECTS.

Το κόστος συμμετοχής είναι 300 ευρώ για τους Ελληνες και 600 ευρώ για τους αλλοδαπούς, και καλύπτει μετακινήσεις, ημιδιατροφή και υλικοτεχνική υποστήριξη. Οι συμμετέχοντες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να φιλοξενηθούν σε φοιτητική εστία στην πόλη της Καλαμάτας με καταβολή ενός μικρού αντιτίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://culttech.uop.gr/summer-school.html

culttech@uop.gr

τηλ. 2721065145.