Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 07:43

Ρομποτική: Προκρίθηκε για 2η χρονιά το 19ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας κατάφερε να προκριθεί στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «WRO Olympiad», που έγινε στις 17 Ιουνίου στο Ναύπλιο, με το 1ο βραβείο της κατηγορίας «Regular».

Μαθητικές ομάδες από όλη την Πελοπόννησο αγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού, στο πλαίσιο των προκριματικών - καθώς θα ακολουθήσει ο τελικός στην Αθήνα την 1η Ιουλίου.

Η ομάδα του 19ου Δημοτικού Καλαμάτας προκρίνεται για 2η χρονιά, καθώς πέρυσι στον τελικό της Αθήνας είχε καταλάβει την 8η θέση, ως το 2ο σε σειρά δημόσιο δημοτικό σχολείο της χώρας.

Η μαθητική ομάδα του 19ου, αποτελούμενη από τους Μαρίνα Γαϊτάνη, Ελπίδα Μελιγαλιώτη και Νίκο Πολυχρονόπουλο, αναδείχθηκε με ενδοσχολικό διαγωνισμό και ξεκίνησε την προετοιμασία της τον Ιανουάριο του 2018.

Με τη στήριξη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, του Γυμνασίου Μελιγαλά (παροχή εξοπλισμού) και του προπονητή τους, τα παιδιά κατάφεραν να ανέβουν από το... υπόγειο του σχολείου στην κορυφή της Πελοποννήσου, όπως σημειώνει και η σχετική ανακοίνωση!