Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 17:53

Αιτήσεις εγγραφής στα Επαγγελματικά Λύκεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αιτήσεις εγγραφής στα Επαγγελματικά Λύκεια

 

Η Β΄ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αυτή την Παρασκευή 29 του μήνα.

Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr θα είναι ανοικτή για να υποδεχτεί νέες αιτήσεις εγγραφής.

Παράλληλα, από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι τις 29 Ιουνίου (ώρα 2 μ.μ.) θα γίνεται η επιβεβαίωση των εγγραφών της Α΄ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και από τις 2 έως 6 Ιουλίου η επιβεβαίωση των εγγραφών της Β΄ φάσης κατά την ημέρα λειτουργίας των σχολείων.

Για την οριστική κατάταξή τους οι ενδιαφερόμενοι (γονείς, κηδεμόνες) θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes και οφείλουν να παρουσιαστούν τις παραπάνω ημερομηνίες (22-29/6 και 2-6/7) για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται.

 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

Μια σημαντική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα είναι η μετατροπή της φοίτησης στα εσπερινά ΕΠΑΛ, από τετραετή σε τριετή.

Τα πρώτα απολυτήρια και πτυχία του τριετούς εσπερινού ΕΠΑΛ θα δοθούν στη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020.

Το σχολείο λειτουργεί απογευματινές ώρες με μειωμένο ωράριο (από 6.10 μ.μ. έως 9.50 μ.μ.) ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους, κυρίως εργαζόμενους.

Στους απόφοιτους του εσπερινού ΕΠΑΛ χορηγείται: α) Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο γενικού λυκείου), και β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.

Οσοι κατέχουν απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη, για την απόκτηση μόνο πτυχίου ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.

Το σχολείο προσφέρει δυνατότητα εισαγωγής στα πανεπιστήμια με ποσόστωση 5% και στα ΤΕΙ με ποσόστωση 20%, με πανελλήνιες εξετάσεις ειδικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Επιπλέον μπορούν να εισαχθούν στην Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστικής, και στις σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικά για τους μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ υπάρχει επιπλέον ποσόστωση 1% για είσοδο τους στα ΤΕΙ και στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Ενα επιπλέον πλεονέκτημα των ΕΠΑΛ είναι η προαιρετική φοίτηση στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας, για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των ΙΕΚ.

 

ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 7 ειδικότητες:

• Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα: Τεχνικός εφαρμογών Πληροφορικής.

• Τομέας Μηχανολογίας με ειδικότητες: 1) Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων, πετρελαίου και φυσικού αερίου. 2) Τεχνικός οχημάτων.

• Τομέας Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών με ειδικότητα: Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων εγκαταστάσεων και δικτύων.

• Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα: Υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών.

• Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με ειδικότητα: Αισθητικής τέχνης.

• Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα: Συντήρηση έργων τέχνης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης

Τηλ. και φαξ: 27210 25807

Κινητό: 6945-975448

Ιστοσελίδα:

http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Facebook: epalekal.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER