Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 20:24

Την Κυριακή ξεκινάει το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Την Κυριακή ξεκινάει το  2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο

 

Την Κυριακή ξεκινάει τις εργασίες του στην Καλαμάτα το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα: «Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment».

Πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό Δίκτυο για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση “Ecomedia” (European Community Media www.ecomedia-europe.net).
Κατά τη διάρκεια των 7 ημερών του Summer Academy 2018, εκπαιδευτικοί από ελληνικά και ξένα σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις πλατφόρμες MicroBit, Arduino & Raspberry Pi, για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι εξής: Dir Herbert Eile πρόεδρος του Δικτύου “Ecomedia” (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία. Dr. Erwin Bratengeyer επιστημονικός υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Δούναβη στο Krems της Αυστρίας. Inga Eiriksdottir εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ισλανδία. Επιμορφωτές είναι οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Μεσσηνίας: Τάσος Κλείσας, ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας. Ελένη Λιανού, ΣΔΕ Καλαμάτας. Γιάννης Μιχαλόπουλος, 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ιωάννα Ραβάνη, ΚΠΕ Καλαμάτας. Γρηγόρης Τσώνης, ΓΕΛ Αριστομένη. Γεώργιος Νόκας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.
Την οργάνωση του 2ου Θερινού Σχολείου για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου -μέσω του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας- και υποστηρίζεται από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις».
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://summeracademy.sch.gr/

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER