Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 08:27

Πανελλήνιες ξανά μετά από 18 χρόνια για την αγάπη του στην Αρχαιολογία

Γράφτηκε από τον
Πανελλήνιες ξανά μετά από 18 χρόνια για την αγάπη του στην Αρχαιολογία

 

Μπορεί να είναι 36 ετών και εδώ και αρκετά χρόνια να εργάζεται με επιτυχία πάνω στον τομέα που έχει σπουδάσει, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει μέχρι τέλους ένα από τα όνειρά του.

Ο Μεσσήνιος Θάνος Λουμπρούκος έδωσε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις το 2000 και με τα 18.800 μόρια που έβγαλε, εξασφάλισε τότε την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ξάνθη. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος Τεχνολογίας στην πολυεθνική εταιρεία Randstad.

Χρειάστηκε όμως να περάσουν 18 χρόνια για να πάρει μία μεγάλη απόφαση και να κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του κυνηγώντας μία από τις μεγάλες του αγάπες, την Αρχαιολογία. Αποφάσισε λοιπόν φέτος, στα 36 του χρόνια, να καθίσει ξανά στα θρανία των εξεταστικών κέντρων με στόχο την εισαγωγή του σε κάποιο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερε, καθώς συγκέντρωσε 17.497 μόρια.

Μιλώντας στην “Ε” ο Θάνος Λουμπρούκος τόνισε: “Συμμετείχα στις εξετάσεις για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2000, ως μαθητής της νεότευκτης, τότε, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Κάνοντας στροφή 180 μοιρών και συνδυάζοντας το εντατικό διάβασμα με τη δουλειά, φέτος διαγωνίστηκα στα μαθήματα της Θεωρητικής και κατάφερα να συγκεντρώσω 17.497 μόρια. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να εξεταστώ στο Λύκειο Διαβολιτσίου, από όπου αποφοίτησα, καθώς εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό. Στο 12ο Λύκειο Αθηνών όπου έδωσα, στα Πετράλωνα της Αθήνας, είχα τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία του εξεταστικού κέντρου. Στόχος μου είναι το Ιστορικό-Αρχαιολογικό και θεωρώ πως, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα τον επιτύχω.”.

Τέλος όταν τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που τον ώθησε να μπει ξανά μετά από τόσα χρόνια στη μάχη των πανελλαδικών, είπε: “Αφενός από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να εξερευνά αρχαιολογικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αφετέρου επέλεξα σπουδές καθαρά για επαγγελματική αποκατάσταση, οπότε ήρθε πια το πλήρωμα του χρόνου να εντρυφήσω σε ένα αντικείμενο που αγαπώ πολύ!”.

Δ.Πλ.

 


NEWSLETTER