Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 22:17

Ποιοτικές δράσεις από τους γονείς των παιδικών σταθμών Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το στίγμα τους έδωσαν φέτος οι γονείς των παιδικών σταθμών της Καλαμάτας, από τον Γενάρη έως τον Ιούνιο.

Το όνομα του συλλόγου «Αλληλεγγύη» έγινε πράξη με θεσμούς, φορείς και γονείς σε πολλές δραστηριότητες. Συναντήσεις – συζητήσεις με γονείς - με όλο και περισσότερη συμμετοχή, διαρκής συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους θεσμούς του Δήμου που στήριξε τις δράσεις, είχαν ως αποτέλεσμα δραστηριότητες ποιοτικής παρέμβασης με τα ζητήματα που απασχολούν τους παιδικούς σταθμούς να μπαίνουν στο επίκεντρο.

Με θεσμικές συνεργασίες, όπως με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, τη Δημοτική Αστυνομία, τη Διεύθυνση Π.Ε. Μεσσηνίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, την Κεντρική Αγορά το Κ.Ε.Π.Ε.Π.Ψ.Υ., την Πειραματική Σκηνή, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, του Ιππικού Ομίλου Νικόλαου Δρούγα και πολλών επαγγελματιών, έγιναν δράσεις όλη τη χρονιά, που απέσπασαν θετικές κριτικές.

Συγκεκριμένα έγιναν: Κυριακάτικη ποδηλατάδα στον ποδηλατόδρομο, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, επίσκεψη στο Κάστρο της Καλαμάτας με εργαστήρι κατασκευών και βιωματικές δραστηριότητες, συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, στην παρέλαση γιγαντόκουκλων και με ομαδικές παρακολουθήσεις παραστάσεων, αποκριάτικο γαϊτανάκι στην Πλατεία Οθωνος, συνοδεία της «Ορχήστρας των γονέων» του Συλλόγου με βιωματικά παιχνίδια για τα παιδιά. Ακόμη:

πασχαλινά εικαστικά και μουσικοκινητικά εργαστήρια στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, δύο επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων με την Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη του Κ.Ε.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. με θέμα «Πώς να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά μας;» και « Επιτυχημένη επικοινωνία - Ευτυχισμένα παιδιά». Πρωινό φιλαναγνωσίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη όπου η Νινέτα Σωτηράκη προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης και γονέας του Συλλόγου συζήτησε με τους γονείς για το θέμα «Πώς να απομακρύνεις ένα παιδί από το βιβλίο» και παράλληλα στην αίθουσα του παιδικού τμήματος τα παιδιά απόλαυσαν αφήγηση παραμυθιού από την ηθοποιό - γονέα του Συλλόγου Νίνα Παπανικολάου. Τέλος, ο απολογισμός ολοκληρώνεται με: ετήσια αναμνηστική ομαδική φωτογράφηση των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στους παιδικούς σταθμούς με τίτλο «Ποιοι ήταν οι φίλοι μου;», η Ημερήσια αποχαιρετιστήρια θερινή κατασκήνωση (summer camp) στο Πάρκο του Αλμυρού με ιδιαίτερη φροντίδα των γονέων του Παιδικού Σταθμού Βέργας, αγώνα μπάσκετ των μπαμπάδων.

Η κοινότητα των γονέων των παιδικών σταθμών μεγάλωσε και από τον Σεπτέμβρη αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με τους νέους γονείς που θα ενταχθούν με τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.