Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 17:58

«Open day digital girls» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Open day digital girls» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ανοικτή εκδήλωση «Open day digital girls» θα γίνει αύριο στις 6 μ.μ. στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Αίθουσα Κλειστού Γυμναστηρίου από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται για  κορίτσια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση KA2, και όνομα «Digital girls”. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εμπνεύσει κορίτσια και νέες γυναίκες να σκεφτούν ως επιλογή καριέρας την εργασία στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας. Σκοπός του είναι να κλείσει η ψαλίδα των φύλων στα ψηφιακά επαγγέλματα.

Συνεργάτες φορείς από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ελλάδα και Ιρλανδία) και ο διεθνής οργανισμός EURORESO ενώνουν τις προσπάθειες τους να συμβάλουν στην καλλιέργεια ψηφιακής αυτοπεποίθησης, επιχειρηματικού πνεύματος και απασχόλησης σε κορίτσια και νέες γυναίκες.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα μιλήσουν έμπειρες και καταξιωμένες γυναίκες που εργάζονται σε διάφορους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίες θα παροτρύνουν τις συμμετέχουσες να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που χρησιμοποιούν στην δουλειά τους. Πιο συγκεκριμένα ομιλήτριες θα είναι οι καλαματιανές Εργίνα Ορφανού καθηγήτρια Πληροφορικής- μηχανικός Η/Υ και Ολγα Κωνσταντοπούλου φοιτήτρια/ νεαρή επιχειρηματίας, καθώς και η Ανδρονίκη Παυλίδου από την Αθήνα, ιδρύτρια των start up “Fansinator” και “Datalization”. Τα κορίτσια που θα συμμετέχουν θα πειραματιστούν με την ρομποτική, διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα επαγγέλματα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER