Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 15:38

Απονεμήθηκε το πρώτο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Απονεμήθηκε το πρώτο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Εβδομήντα τέσσερις φοιτητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου ορκίστηκαν χθες και πήραν τα πτυχία τους, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ιδρύματος στην Καλαμάτα, με τις προτροπές των καθηγητών τους να συνεχίσουν κάνοντας και μεταπτυχιακές σπουδές.

Η εκδήλωση έγινε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, παρουσία συγγενών και φίλων των πτυχιούχων, που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο. (Μελανό σημείο η μη λειτουργία του κλιματισμού, για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη).

Στην τελετή δόθηκε και το πρώτο μεταπτυχιακό στους τεχνολόγους γεωπόνους, στον Σταύρο Καρρά, που είναι και μέλος του ειδικού τεχνικού προσωπικού του ΤΕΙ.

Στην ομιλία του ο πρύτανης Ιωάννης Καπόλος είπε στους αποφοίτους ότι κλείνει ένας κύκλος από τη ζωή τους, αλλά παρατήρησε πως “δυστυχώς. τελειώνει ένα κεφάλαιο και αρχίζουν τα δύσκολα. Η δυσκολία είναι στη δουλειά”. Επεσήμανε ότι “υποχρεωτικά πρέπει να προχωρήσετε στα μεταπτυχιακά”, και υπενθύμισε το Γραφείο Διασύνδεσης που λειτουργεί στο ΤΕΙ, αναφέροντας πως “τυχαίνουν και δουλειές: εταιρείες μας ζητούν εργαζόμενους”.

Ο καθηγητής-κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Κώστας Μαυρέας παρατήρησε ότι “το Τμήμα Λογοθεραπείας έχει υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας” και προέτρεψε τους αποφοίτους να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ο καθηγητής - κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Δημήτρης Καραμουσαντάς, αφού έκανε λόγο για ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη, είπε ότι το ΤΕΙ Πελοποννήσου φημίζεται για την ποιότητα των φοιτητών του. "Εχουμε τον καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό και τα καλύτερα εργαστήρια”, είπε επίσης - και σημείωσε πως “πρέπει να έχουμε πρόσβαση στη γεωργική βιομηχανία, για να κάνετε μεταπτυχιακά δωρεάν. Να γίνετε καλύτεροι από μένα”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη οι καθηγητές Θανάσης Παπαγεωργίου και Γιώργος Ζακυνθινός, ενώ παραβρέθηκε και ο αντιπρύτανης Δημήτρης Πετρόπουλος.

Χθες ορκίστηκαν και πήραν τα πτυχία τους -πέρα από το μεταπτυχιακό- 10 φοιτητές από το Τμήμα Λογοθεραπείας (τον όρκο απέδωσε η Αλεξάνδρα Δραμουντάνη), 27 από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και 36 από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (τον όρκο απέδωσε η Νικολέττα Παπαχριστοδούλου).

 

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα στο ΤΕΙ ακολουθεί τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, καθώς και του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας».

Στις 11 π.μ. θα ορκιστούν απόφοιτοι του Τμήματος Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής (40 πτυχιούχοι).

Στις 12.30 μ. θα γίνει άλλη τελετή για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (22 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησής και 57 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας).

Στις 2 μ.μ. ακολουθεί η τελετή για τους πτυχιούχους του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας» (29 άτομα) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Ορκωμοσίες πτυχιούχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων τελούνται για πρώτη φορά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER