Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 21:30

Εκκληση στους παιδίατρους να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ απευθύνουν οι πρόεδροι της Ενωσης Γονέων και του Συλλόγου Τριτέκνων

Γράφτηκε από την
Εκκληση στους παιδίατρους να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ απευθύνουν οι πρόεδροι της Ενωσης Γονέων και του Συλλόγου Τριτέκνων

Κάλεσμα προς τους παιδίατρους της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα απευθύνουν οι πρόεδροι της Ενωσης Γονέων και του Συλλόγου Τριτέκνων, ώστε να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.
"Υπάρχουν πολύ λίγες ειδικότητες στην Καλαμάτα και είναι συμβεβλημένος μόνο ένας παιδίατρος - ο οποίος προσπαθεί αλλά οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες", εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς.
"Η επόμενη λύση είναι να πηγαίνουμε τα παιδιά στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όμως εκεί υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, γιατί υπάρχουν και τα επείγοντα περιστατικά. Οι ειδικότητες κι εκεί είναι λιγότερες από ό,τι παλιότερα, οπότε είναι λογικό να μην είναι εύκολο να εξυπηρετηθεί κανείς", συνεχίζει.
"Καλούμε τους γιατρούς της Καλαμάτας, ανεξάρτητα από τους αγώνες του κλάδου τους, τους οποίους σεβόμαστε, να πάρουν πρωτοβουλία και να ενταχθούν κι άλλοι στις λίστες του ΕΟΠΥΥ" προσθέτει ο Βαγγέλης Σιδερέας από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας.
Οι δύο εκπρόσωποι των γονέων σημειώνουν πως οι σύλλογοί τους δέχονται καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας γι' αυτό το θέμα, αφού οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν σε μη συμβεβλημένους γιατρούς και να πληρώνουν από 30 ευρώ την επίσκεψη. Ειδικά αν κάποιος είναι πολύτεκνος, το κόστος αυτό είναι πλέον δυσβάσταχτο.
Οι κ. Κορομηλάς και Σιδερέας χαρακτηρίζουν πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα το πρόβλημα αυτό - κυρίως γιατί αφορά μια ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, τα παιδιά. Επίσης θεωρούν πως αυτή είναι η στιγμή που πρέπει οι γιατροί να δείξουν το πιο ανθρώπινο πρόσωπό τους, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα.
"Τα περασμένα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί, οι γιατροί, καταξιώθηκαν και μέσα από τους γονείς που τους εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Εχουν ηθική υποχρέωση να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους μας", καταλήγουν οι δύο πρόεδροι.


NEWSLETTER