Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 08:13

Στην Καλαμάτα μαθητές από Ουκρανία και Ρωσία

Γράφτηκε από την

 

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες μαθήτριες και μαθητές από την Ουκρανία και τη Ρωσία, με τις συνοδούς τους καθηγήτριες και προπονήτριες, που απαρτίζουν ομάδα 53 ατόμων.

Τα παιδιά, που έχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ελληνική καταγωγή, βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές και γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία.

Στην περιοχή μας ήρθαν εκδρομή για να επισκεφθούν την Καλαμάτα και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ έχουν ως έδρα τους κατασκήνωση στην Κορινθία. Τους συνόδευαν η καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας και πρόεδρος του Συλλόγου “Σύγχρονοι Αργοναύτες” Λιούμποφ (Αγάπη) Σβιτάιλο, η οποία έκανε και τη διερμηνεία, καθώς και ο Γιάννης Ηλιάδης, με τον οποίον η κ. Σβιτάιλο έχει παλιά συνεργασία σε θέματα τουριστικά και εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μαθήτριες διαφόρων ηλικιών παρουσίασαν τιμητικά προς το δήμαρχο ένα πρόγραμμα μπαλέτου και χορών. Κοριτσάκια από τη Ρωσία χόρεψαν το Συρτάκι του Ζορμπά, ενώ ένα κοριτσάκι απήγγειλε για την αγάπη της προς την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά και τις συνοδούς τους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψή τους στην πόλη, επεσήμανε την αγάπη της Καλαμάτας για τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας και τους κάλεσε να ξανάρθουν στην πόλη με τους φίλους και τους συγγενείς τους.

Η κ. Σβιτάιλο παρατήρησε ότι τα παιδάκια από τη Ρωσία και την Ουκρανία πηγαίνουν μαζί εκδρομές και κοιμούνται δίπλα - δίπλα, επισημαίνοντας πως ο πλανήτης είναι στα χέρια των παιδιών. Ανέφερε, ακόμα, πως τα παιδιά από τις δύο χώρες γνωρίζουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, τον Ομηρο με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια και τον Περικλή.