Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 08:59

Ονειρα και προσδοκίες για τους νέους Μεσσήνιους φοιτητές (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Ονειρα για τη νέα ζωή που ξεκινά για αυτούς ως αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών που κατέβαλαν, κάνουν πλέον οι επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Μαθητές από τη Μεσσηνία πέτυχαν αρκετά σημαντικές επιτυχίες καταλαμβάνοντας θέσεις στις σχολές προτίμησής τους.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια, Νικολέττα Κολυβάρη, Κώστας Μπούρας, Τάσος Ανδρικόπουλος 

Η “Ε” μίλησε με αρκετούς από τους νέους φοιτητές, οι οποίοι εξηγούν πώς έφθασαν στον στόχο τους και πώς βλέπουν την πορεία τους από εδώ και πέρα.

Να σημειωθεί ότι φέτος το σχετικό ρεπορτάζ γίνεται μετ’ εμποδίων λόγω του νέου κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτό οδήγησε όχι μόνο στο να μην δημοσιευθούν, όπως παραδοσιακά γινόταν, τα ονόματα όλων των επιτυχόντων στη Μεσσηνία, αλλά έφραξε και τον δρόμο για την αναζήτηση όλων των μαθητών με τις πιο σημαντικές επιδόσεις.

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Σταυρούλα Καλογεροπούλου εισάγεται στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όμως σκέφτεται σοβαρά να δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις της, ώστε «να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δυνατότητές μου». Παρατηρεί μάλιστα πως «επειδή κατανοώ τον κόπο των παιδιών και υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή που ήθελαν, να προσπαθήσουν να πετύχουν το όνειρό τους όπως θα κάνω κι εγώ. Είναι σημαντική αυτή η στιγμή και όποιος έχει ένα όνειρο πρέπει να προσπαθεί να το πετύχει».

Ο Δημήτρης Μητσέας εισάγεται στη ΣΜΥΝ, στη Σχολή Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, που ήταν η τρίτη του επιλογή, μετά την Ευελπίδων και τη ΣΤΥΑ. Οπως λέει: «Είμαι ικανοποιημένος. Βασική μου επιθυμία ήταν η Ευελπίδων και θεωρώ πως αυτή μου η επιτυχία είναι ένα σκαλοπάτι προς την επίτευξη του στόχου μου».

3ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η Ιατρική ήταν η πρώτη του επιλογή και όσο και αν προτιμούσε να περάσει στην Αθήνα, όπου θα φοιτήσουν και οι περισσότεροι φίλοι του, είναι ικανοποιημένος και με τη Θεσσαλονίκη. Οπως λέει: «Αισθάνομαι ανακούφιση καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Εύχομαι να περάσουμε όμορφα και με διασκέδαση φοιτητική και αρκετό διάβασμα βέβαια». Η συμβουλή που δίνει στους επόμενους υποψηφίους είναι να βάλουν στόχο και να προχωρούν με επιμονή και υπομονή.

Η Γεωργία Διονυσοπούλου εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης. Η Ιατρική ήταν η πρώτη της επιλογή και δηλώνει ικανοποιημένη καθώς έκανε μεγάλη προσπάθεια, χρειάστηκε πολλή θέληση και ανταμείφθηκε τελικά. Οπως λέει, η Ιατρική ήταν κάτι που ονειρευόταν από μικρή ηλικία γιατί το ακολούθησαν και οι αδελφές της. Τώρα η οικογένεια θα έχει τρεις γιατρούς.

Η Κατερίνα Γαλανοπούλου πέρασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής και ήταν η πρώτη της επιλογή. Αν και ήθελε κυρίως Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, εκτιμά πως θα περάσει πολύ καλά, καθώς στην ίδια πόλη φοιτούν αρκετοί γνωστοί από την Καλαμάτα. Αισθάνεται παράξενα που θα ζήσει μόνη της σε μια πόλη μακριά, αλλά όπως λέει είναι μια διαφορετική εμπειρία, για την οποία έχει αγωνία και είναι ενθουσιασμένη. Οπως εξηγεί για την επιτυχία της: «Είχα ξεκάθαρο στόχο και ήξερα τι ήθελα, με διάβασμα, καλή προετοιμασία και συνεργασία με τους καθηγητές και στο σχολείο και στα φροντιστήρια. Και από τα δύο κερδίζουμε σημαντικά πράγματα».

Ο Μάριος Σινάπης πέρασε χημικός μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Οπως λέει «οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ολα τα χρόνια εφάρμοσα συστηματικό διάβασμα και απέδωσαν οι κόποι μου. Προτεραιότητα έχει να τελειώσω τη σχολή και σε λίγα χρόνια θα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα για να βρω δουλειά εδώ στην Ελλάδα». Συμβουλεύει τους επόμενους υποψηφίους «να μην έχουν άγχος. Ολοι θα διαβάσουν. Το θέμα είναι η διαχείριση του άγχους εκείνη την ώρα γιατί τα πιο πολλά παιδιά δεν γράφουν ενώ μπορούν, λόγω του άγχους. Να σκέφτονται όμως πως οι πανελλαδικές δεν είναι το τέλος. Υπάρχει και άλλη ευκαιρία. Και σε καμιά περίπτωση δεν τα παρατάμε».

Η Φωτεινή Αποστολοπούλου πέρασε νηπιαγωγός στα Ιωάννινα. Είναι αυτό που ήθελε. Η σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή, ενώ η πόλη αποτελούσε τη δεύτερη μετά την Πάτρα. Στόχος όπως λέει είναι να τελειώσει τη σχολή και να ανοίξει το δικό της νηπιαγωγείο.

Ο Αλέξανδρος Νικητόπουλος εισάγεται στην Οδοντιατρική Αθήνας, μία από τις πρώτες του επιλογές. Ο ίδιος αισθάνεται ικανοποιημένος και χαρούμενος. Ετοιμάζεται για τη φοιτητική ζωή και η συμβουλή του για τους επόμενους που ακολουθούν είναι να έχουν πρόγραμμα και να μην αγχώνονται.

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Νίκος Ηλιόπουλος πέρασε στη Σχολή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι ικανοποιημένος καθώς του άρεσε πολύ ο κλάδος της Οικονομίας και της Στατιστικής. Οπως λέει με αισιοδοξία “τα καλύτερα έρχονται”.

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Αγγελική Βασιλοπούλου πέρασε στη Σχολή Γεωλογίας Πάτρας, συγκεντρώνοντας 18.840 μόρια. Αυτή ήταν η πρώτη της επιλογή και είναι πολύ ευχαριστημένη που τα κατάφερε, αλλά και για τη βαθμολογία που συγκέντρωσε. Οι προσπάθειές της ευδοκίμησαν, όπως λέει, ενώ εξηγεί ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή από το πρόγραμμα σπουδών της, αλλά και γιατί “ελπίζω να ασχοληθώ με την Ωκεανογραφία και το αντικείμενο της σχολής είναι πιο κοντά σε αυτό, από τη Φυσική ή τη Χημεία, που επίσης με ενδιέφεραν”.

Ο Βασίλης Σούμας πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Πάτρας και συγκέντρωσε 16.837 μόρια. Οπως λέει ήταν η πρώτη του επιλογή και γι’ αυτό είναι πολύ χαρούμενος, αν και ξέρει ότι είναι ένα δύσκολο αντικείμενο, αλλά είναι αποφασισμένος για... σκληρό διάβασμα.

Ο Στέφανος Μαραγκούλιας πέρασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Οπλα με 16.760 μόρια. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρώτη του επιλογή. Μιλώντας μας εξέφρασε τη χαρά του για την εισαγωγή του στη σχολή που ήθελε και νιώθει ότι οι κόποι του ανταμείφθηκαν.

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Νεφέλη Πουλακίδα πέρασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, συγκεντρώνοντας 17.487 μόρια. Οπως λέει, ήθελε να περάσει στη Νομική και όταν “θα την τελειώσω, θα πάω στο εξωτερικό για να συνεχίσω τις σπουδές μου”.

Η Ζωή Στρατέα - Κανελλίδη πέτυχε στη Φιλολογία Αθήνας, συγκεντρώνοντας 16.903 μόρια. Τη σχολή επέλεξε “όταν είδα τα μόρια”. Η πρώτη επιλογή της ήταν η Νομική, αλλά “προτίμησα τη Φιλολογία, γιατί ήθελα να ζήσω στην Αθήνα και την εμπειρία μιας μεγαλούπολης”. Η επιθυμία της είναι “να τελειώσω γρήγορα τη σχολή και μετά να πάρω τις αποφάσεις μου”.

Ο Δημήτρης Καρακασιλιώτης πέρασε στο Μαθηματικό Αθήνας, συγκεντρώνοντας 16.801 μόρια. Στις πρώτες του επιλογές και σκέψεις ήταν οι στρατιωτικές σχολές, όμως “από το γυμνάσιο αυτό που ήθελα, ήταν το Μαθηματικό”, ενώ για τους μαθητές που έδωσαν εξετάσεις και δεν πέρασαν ο Δημήτρης στέλνει το μήνυμά του λέγοντας “να συνεχίσουν να αγωνίζονται, η ζωή συνεχίζεται”.

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Η Ιωάννα Κουτέλα εισήχθη στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και είναι πολύ ευχαριστημένη παρότι θα προτιμούσε Αθήνα. Είναι ενθουσιασμένη και ανυπομονεί πραγματικά. Της αρέσει η δικηγορία αλλά κυρίως το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως θα διερευνήσει τις επιλογές που έχει και κατά τη φοίτησή της. Συμβουλεύει τους επόμενους υποψηφίους να έχουν ψυχραιμία, να μην αγχώνονται γιατί δεν είναι καθόλου καλός σύμμαχος το άγχος και να έχουν πρόγραμμα όλη την κρίσιμη αυτή χρονιά, της Γ’ λυκείου.

Η Ειρήνη Κοτταρίδη πέρασε στην Ψυχολογία Αθήνας και θα φοιτήσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η Ψυχολογία ήταν η πρώτη της επιλογή και είναι ικανοποιημένη. Οπως λέει, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, «έκανα κάποιες απροσεξίες κατά τη διάρκεια των πανελληνίων όταν έγραφα, αλλά είμαι ευχαριστημένη γιατί πέρασα εκεί που ήθελα. Με χαρμολύπη περιμένω τη φοιτητική ζωή καθώς χαίρομαι, θα είμαι λίγο μακριά όμως από την πόλη και τους ανθρώπους μου. Είναι όμως μια νέα εμπειρία».

Συμβουλεύει τους επόμενους υποψηφίους να έχουν στόχο και πείσμα, να διαβάζουν και να κοιμούνται. Τέλος μιλά με αγάπη για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς της που στάθηκαν στο πλευρό της. 

Ο Ηλίας Λιαράκος εισάγεται 11ος στην Πληροφορική Αθήνας, η οποία ήταν η πρώτη του επιλογή και ήταν βέβαιος πως τα είχε καταφέρει. Είναι ενθουσιασμένος και με την επιτυχία του και για τη φοιτητική ζωή που ακολουθεί, ενώ ο ίδιος θέλει να γίνει προγραμματιστής. Πιστεύει μάλιστα πως στο συγκεκριμένο πεδίο υπάρχουν ακόμα δουλειές στην Ελλάδα. Για τους επόμενους συνιστά υπομονή και σωστή κατανομή του χρόνου τους στο διάβασμα.

Ο Γιώργος Κοκκορόγιαννης ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αγγλία όπου θα σπουδάσει Φυσική, κάτι που γνώριζε πριν τις πανελλήνιες, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την εισαγωγή του στο ξένο πανεπιστήμιο. Η επιτυχία του στο Τμήμα Φυσικής της Κρήτης στην 3η θέση επιβεβαίωσε την αγάπη του για το αντικείμενο.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος πέρασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στην ΑΣΟΕΕ. Επέλεξε τη σχολή του μετά από συνεδρία με σύμβουλο προσανατολισμού και είναι πολύ ικανοποιημένος που πέρασε στη 2η επιλογή του. Συμβουλεύει τους υποψηφίους πως δεν υπάρχει λόγος να σταματούν τις παράλληλες δραστηριότητές τους καθώς για όλα επαρκεί ο χρόνος, αρκεί να κάνουν σωστή κατανομή του διαβάσματος. Οπως επισημαίνει: «Να μην διαβάζουν πολύ αλλά έξυπνα. Να διώχνουν μακριά ό,τι τους αποσπά και να αξιοποιούν τον χρόνο τους ουσιαστικά».

Η Ιωάννα Ντάκουρη θα σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Αρχιτεκτονική ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή της. Οπως λέει: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, αν και την εισαγωγή μου την είχα σίγουρη, γιατί είχα 1.000 μόρια πάνω από την περσινή βάση». Τώρα βέβαια είναι χαρούμενη που φεύγει η σχολική ζωή κι ακολουθεί η φοιτητική, ενώ πιστεύει πως το γεγονός πως πολλοί συμμαθητές και φίλοι της θα σπουδάσουν σε άλλες πόλεις, θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι τους άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και όσο και αν περίμενε πως τα έχει καταφέρει, αισθάνεται δέος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Επόμενος στόχος του είναι να καταφέρει να ισορροπήσει τις υψηλές απαιτήσεις της σχολής μαζί με μια όμορφη, ολοκληρωμένη, φοιτητική ζωή.

Λύκειο Μεσσήνης

Η Ευγενία Αλεξοπούλου πέτυχε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συγκεντρώνοντας 18.532 μόρια. Η Ιατρική ήταν η πρώτη επιλογή της και γι’ αυτό “έδωσα δεύτερη χρονιά”. Οπως λέει, ήταν “μια μάχη που την κέρδισα με τη συμπαράσταση ανθρώπων που στάθηκαν δίπλα μου, αλλά και με προσωπική προσπάθεια και εσωτερική δύναμη”. Τώρα, δικαιωμένη από το αποτέλεσμα “αισθάνομαι μεγάλη δύναμη, που πραγματοποίησα το όνειρό μου”.

Γενικό Λύκειο Καρδαμύλης

Η Δανάη - Κατερίνα Βαλαβάνη κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, συγκεντρώνοντας 15.333 μόρια. Η επιλογή της αυτή ήταν η δεύτερη, πίσω από την αντίστοιχη του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει σε κάτι τα σχέδιά της, μιας και ο στόχος που είχε θέσει από την αρχή ήταν απόλυτα επιτυχημένος.

Αν και είχε φτάσει στο 4ο έτος του Φυσικού της Πάτρας, η κρυφή της επιθυμία ήταν άλλη, κάνοντάς την να δώσει μετά από τέσσερα χρόνια και πάλι πανελλαδικές εξετάσεις. Η Ευαγγελία Περδικέα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, αφού κατάφερε να περάσει με 16.837 μόρια στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τρικάλων, με την ίδια να δηλώνει ευτυχισμένη για το αποτέλεσμα αυτό.

Με 14.280 μόρια, η Μαρία Τσερρίκου πέτυχε στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ετσι, η σκληρή προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς απέδωσε καρπούς κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη σχολή ήταν στις πρώτες θέσεις των επιλογών της.

Γενικό Λύκειο Μελιγαλά

Η Γεωργία Δαβίλλα εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με 18.441 μόρια. Η εν λόγω σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή από αυτές που είχε δηλώσει, με το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο να την δικαιώνει για το συστηματικό διάβασμά της.

Με 17.522 μόρια ο Βασίλης Θανόπουλος πέρασε στην Πυροσβεστική Σχολή, στα Βίλια Αττικής. Παρότι η συγκεκριμένη σχολή σημείωσε σημαντική άνοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο νεαρός μαθητής χαμογέλασε με τα αποτελέσματα, αφού έκανε το βήμα που επιθυμούσε στη σταδιοδρομία του.

Λύκειο Αριστομένη

Η Χριστίνα Κοντούλη πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στην Πάτρα, συγκεντρώνοντας 17.027 μόρια και ήταν η πρώτη επιλογή της. “Επέλεξα αυτή τη σχολή επειδή μου αρέσουν τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Μηχανολογία και είναι ένας κλάδος που τα συνδυάζει”, λέει η ίδια. Επίσης την ενδιαφέρει πολύ η Αεροναυπηγική αν και “δεν είναι ανεπτυγμένη στη χώρα μας, αλλά ελπίζω ότι στο μέλλον αυτό θα αλλάξει”. Περήφανη αισθάνεται και για το σχολείο της και τη δουλειά που γίνεται από όλους τους καθηγητές του.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος πέρασε στη Σχολή Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με 11.645 μόρια. Οπως λέει, δεν ήταν στις πρώτες του επιλογές, αλλά παρόλα αυτά είναι χαρούμενος που πέρασε και που η προσπάθειά του ανταμείφθηκε.

Λύκειο Θουρίας

Η Παναγιώτα Τσικούρη πέρασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Μάχιμοι στον Πειραιά, συγκεντρώνοντας 18.445 μόρια. Φέτος έδωσε δεύτερη χρονιά, ενώ πέρυσι είχε περάσει στη Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας, αλλά από παιδί επιθυμούσε να γίνει αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Η ίδια λέει ότι δεν υποτιμά το Πολυτεχνείο και το έβλεπε ως “κάτι το άριστο για να ανοίξω τους πνευματικούς μου ορίζοντες”, αλλά είχε άλλα όνειρα.

Η Μαρία Σπυροπούλου, πέρασε στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγκεντρώνοντας 17.412 μόρια. Οπως λέει, ήταν η δεύτερη επιλογή της, παρόλα αυτά “είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλή πίεση”. Και τώρα, “απλά σχεδιάζω τι θα ακολουθήσω και αν θα δώσω ξανά εξετάσεις”.

Ο Βασίλης Σακκάς πέρασε στη Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, με 11.100 μόρια και ήταν η πρώτη του επιλογή. “Μου αρέσουν τα ταξίδια και η Ναυτιλία, ήταν δύσκολη χρονιά, και οι κόποι μου επιβραβεύτηκαν”, λέει ο ίδιος.

Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου που πέρασε στη Φαρμακευτική Πάτρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια σχολή που άρχισε να με ενδιαφέρει τα τελευταία χρόνια και την επέλεξα με βάση το επαγγελματικό μου μέλλον. Επίσης κίνητρο ήταν τα πολλά εργαστήρια που έχει, καθώς μου αρέσει να πειραματίζομαι στο χώρο της δουλειάς. Είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι δικαιωμένος, καθώς οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Καθώς είμαι άνθρωπος του αθλητισμού θα προσπαθήσω να συνδυάσω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις σπουδές».

Ο Αχιλλέας Παρασκευόπουλος που περνά στη Σχολή Μηχανολόγων του ΕΜΠ επισήμανε: «Ημουν ανάμεσα στις Σχολές Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων, τελικά με τη βοήθεια των καθηγητών μου και των γονιών μου αποφάσισα να επιλέξω τη Σχολή Μηχανολόγων. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για αυτήν, ξέρω όμως ότι είναι μια από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα, φημίζεται το ΕΜΠ για τους καθηγητές του. Είμαι ευχαριστημένος και ελπίζω να την τελειώσω στα χρόνια που είναι οι σπουδές».

Η Ιωάννα Σπάλα που πέρασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι μια ωραία σχολή, αλλά ήταν μια δύσκολη επιλογή για μένα καθώς δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Ομως όταν κοίταξα τα μαθήματα της σχολής και την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει η Νομική, κατάλαβα ότι αξίζει να την επιλέξω».

Ο Πολυζώης Σταθόπουλος που πέρασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αν και είναι κάτι που το περίμενα από όταν είχαν βγει τα μόρια. Μου αρέσει πολύ αυτή η σχολή και η συνέχεια θα δείξει, όταν πάω και δω πώς είναι».

Η Ευαγγελία Βήγλιαρη που πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα στο Ρέθυμνο, ανέφερε: «Ηταν μία από τις επιλογές που ήθελα και νιώθω χαρούμενη που τα κατάφερα. Την επέλεξα γιατί μου αρέσει να διδάσκω τα παιδιά, θα δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια».

Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων

Στην Ιατρική Σχολή Αθηνών πέρασε η πρώτη των πρώτων στη Μεσσηνία Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων που συγκέντρωσε 19.374 μόρια. Οπως είναι φυσικό η ίδια είναι πανευτυχής για αυτή της την επιτυχία αν και με τέτοια βαθμολογία την περίμενε. Χαρακτηριστικά μας επισήμανε: «Είναι κάτι που το περίμενα και πιο πολύ μπορώ να πω ότι ανυπομονώ να ξεκινήσει η σχολή. Την επέλεξα γιατί μου αρέσει το γνωστικό αντικείμενο, δηλαδή οι σπουδές που κάνεις. Οσον αφορά το μετά τη σχολή, δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Ηταν μια σχολή που μ’ ενδιέφερε και αφού κατάφερα να την πιάσω είμαι πολύ χαρούμενη. Φαντάζομαι ότι είναι απαιτητική, αλλά αυτό δεν με φοβίζει, αφού ό,τι έκανα τόσα χρόνια θα συνεχίσω να το κάνω και δεν είναι άλλο από το διάβασμα».

Από το ίδιο σχολείο η Λευκοθέα Πανταζή πέρασε στο Χημικό Πάτρας και χαρακτηριστικά μας τόνισε: «Η συγκεκριμένη σχολή είναι η δεύτερη επιλογή μου, καθώς πρώτη ήταν η Φαρμακευτική, όμως είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιτυχίες τους και για την προσπάθειά τους. Εμένα πάντα μου άρεσε η Χημεία και πιστεύω ότι είναι μια σχολή που σου δίνει πολλές επιλογές».

Γενικό Λύκειο Φιλιατρών

Στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας στην Αθήνα πέρασε η Μαρία Μαγγανά από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών που σημείωσε: «Είναι αυτό που ήθελα πολύ, γι’ αυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένη, νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Είναι μια σχολή που την επέλεξα λόγω της αγάπης που έχω για τη συγκεκριμένη γλώσσα. Οσο για το μέλλον θα δούμε στη συνέχεια».

Η Δήμητρα Καραμπάτσου που απέδειξε ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς αλλά να κυνηγάς το όνειρά του, έχοντας τελειώσει το 2010 το σχολείο φέτος ξαναέδωσε πανελλήνιες και κατάφερε να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε, στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η ίδια χαρούμενη δηλώνει: «Ενα από τα όνειρά μου έγινε πλέον πραγματικότητα. Ενας καινούργιος δρόμος ανοίχτηκε. Νιώθω χαρούμενη και έτοιμη για νέες προκλήσεις».

ΕΠΑΛ Κυπαρρισίας

Από το Επαγγελματικό Λύκειο στην Ιατρική. Αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο κατάφερε ο Μαρίνος Καλής, μαθητής του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, που ακολουθώντας το όνειρό του και τους στόχους του κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το συγκεκριμένο σχολείο. Κατέρριψε έτσι την αντίληψη που υπάρχει για τα επαγγελματικά σχολεία, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει η θέληση και η απαραίτητη προσπάθεια όλα είναι εφικτά.

Φυσικά η χαρά του είναι απερίγραπτη, αφού ήταν όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα, ενώ δικαιώθηκε και από την επιλογή του να ακολουθήσει το δρόμο του επαγγελματικού λυκείου.

Μιλώντας για αυτή του την επιτυχία ο Μαρίνος μας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος που επιτέλους κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, την Ιατρική, η οποία μου άρεσε από μικρός. Θέλω να πω μπράβο σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν και πέτυχαν τους στόχους τους. Εγώ προσωπικά παρόλο που το τελευταίο διάστημα με το διάβασα ένιωθα πολύ κουρασμένος, δεν τα παράτησα και αυτό νομίζω έχει μεγάλη σημασία, δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ. Από το ΕΠΑΛ στην Ιατρική σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, εμένα όμως μου άρεσε πάρα πολύ ο τομέας της υγείας και αποφάσισα να πάω ΕΠΑΛ. Παρόλο που άκουγα πολλά αρνητικά για την εικόνα του ΕΠΑΛ ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα του, μου άρεσε πάρα πολύ, κυρίως για την εξειδίκευση που υπάρχει και μπορείς να ασχοληθείς με πράγματα που σου αρέσουν. Τα σχέδιά μου προς το παρόν είναι να καταφέρω να τελειώσω την Ιατρική και έπειτα βλέπουμε, καθώς είναι μια σχολή και ένα επάγγελμα απαιτητικό, όμως όσο δύσκολο και να είναι δεν θα το βάλω κάτω και θα το παλέψω όσο μπορώ».

* Το ρεπορτάζ με τους Μεσσήνιους επιτυχόντες θα συνεχιστεί, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων.