Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 09:29

Κουδούνι χωρίς μεταφορά μαθητών με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς μεταφορά μαθητών από την Πολιτεία, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκινάει σήμερα η σχολική χρονιά στη Μεσσηνία, καθώς ακόμα δεν υπογράφηκε το ΦΕΚ με την επικύρωση των δρομολογίων, για τα οποία υπάρχουν προσωρινοί ανάδοχοι από το διαγωνισμό της Περιφερειακής Ενότητας.

Από τα 326 συνολικά δρομολόγια του διαγωνισμού, τα 185 έχουν προσωρινούς αναδόχους και σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, το ΦΕΚ αναμένεται να υπογραφεί αύριο Τετάρτη.

Πάντως, τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών της Μεσσηνίας δεν πρόκειται να επιλυθούν σύντομα, καθώς για 141 δρομολόγια δεν υποβλήθηκαν προσφορές. Για τα άγονα αυτά δρομολόγια αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις και απρόοπτα, γι’ αυτά είναι πιθανό να έχουμε προσωρινούς αναδόχους στα τέλη Σεπτεμβρίου. Με την προοπτική βέβαια να υπάρξει ενδιαφέρον και να κατατεθούν προσφορές από ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ταξί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είναι τελικά για 2 χρόνια, για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, καθώς η προηγούμενη (2017–2018), που περιλαμβανόταν στο διαγωνισμό, τελείωσε και ο διαγωνισμός ήταν σε εξέλιξη.

Να επισημάνουμε ακόμα ότι υπάρχει εκκρεμότητα με τις προσφορές 8 ιδιοκτητών ταξί που είχαν αρχικά απορριφθεί, γιατί στην ηλεκτρονική υποβολή έλειπαν δικαιολογητικά, που θα έπρεπε να είχαν καταθέσει. Το θέμα παραπέμφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για νομική γνωμοδότηση, αλλά απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Για τα άγονα δρομολόγια που αφορούν μεταφορά με ταξί, αναμένεται να γίνει διαπραγμάτευση.

Ο προϋπολογισμός της μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία για 3 χρόνια (στο διαγωνισμό περιλαμβανόταν και το 2017-2018) ήταν 8.610.381,55 ευρώ, με ΦΠΑ και προαίρεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά με τη διακήρυξη του διαγωνισμού, το σύνολο των μαθητών της Μεσσηνίας που μεταφέρονται, είναι 4.000, 1.450 με τις συμβάσεις μεταφοράς και 2.550 με μαθητικά δελτία.

Γ.Σ.