Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 08:44

Υποτροφία στην Apple για φοιτητή από τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Υποτροφία στην Apple για φοιτητή από τη Μεσσήνη

 

 

Μια σημαντική ευκαιρία, να εκπαιδευτεί με υποτροφία από τον κολοσσό Apple διεκδίκησε και κέρδισε ο νεαρός φοιτητής Νίκος Αθανασίου από τη Μεσσήνη, ο οποίος βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών του στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εισήχθη μαζί με 341 άτομα ακόμα από πολλές χώρες του κόσμου στην “Apple Developer Academy” και για έναν χρόνο στη Νάπολη θα εκπαιδευτεί με υποτροφία, ενώ θα του δοθεί ένα Macbook και ένα iPhone.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Οπως εξηγεί ο ίδιος, «από μικρή ηλικία λάτρευα τις δημιουργικές δραστηριότητες, μου άρεσε να φτιάχνω διαφόρων ειδών κατασκευές. Το ενδιαφέρον μου κέντρισαν οι υπολογιστές αφού σου δίνουν τη δυνατότητα να φέρεις στη ζωή οτιδήποτε φαντάζεσαι. Μόλις έμαθα για την ακαδημία της Apple στη Νάπολη αμέσως έφτιαξα το βιογραφικό μου και δήλωσα συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Μετά από μερικούς μήνες εγώ και χιλιάδες άλλοι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο βρεθήκαμε στη Νάπολη για να δώσουμε εξετάσεις. Η εξέταση έλεγχε γνώσεις πάνω σε Design, Coding και Business, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της ήταν βασισμένο σε ερωτήσεις λογικής με σκοπό να εκτιμήσουν το IQ του κάθε συμμετέχοντος. Στη συνέχεια οι 500 που σκοράραμε καλύτερα περάσαμε από μια διαδικτυακή συνέντευξη. Στη συνέντευξη με ρώτησαν για το βιογραφικό μου και τη ζωή μου μέχρι τώρα. Μερικούς ακόμα μήνες αργότερα μου ανακοινώθηκε πως είμαι στα 342 άτομα που θα συμμετέχουν αυτό το ακαδημαϊκό έτος στην “Apple Developer Academy”».

Οπως επισημαίνει, θα παρακολουθήσει την ακαδημία μαζί με τον συμφοιτητή του Γιώργο Κακουλιάδη, με τον οποίο γνωρίστηκε μέσω της ομάδας των “Swifters” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία είναι και η μόνη φοιτητική ομάδα αναγνωρισμένη από την Apple, όπως εξηγεί. Αλλωστε, μέσω της ομάδας ενημερώθηκε για την ακαδημία.

Ο Νίκος Αθανασίου τελείωσε το 1ο Λύκειο Μεσσήνης το 2016. Η ενασχόλησή του με τους υπολογιστές είχε ξεκινήσει από μικρότερη ηλικία, κυρίως μέσω Διαδικτύου, καθώς η δημόσια εκπαίδευση δυστυχώς ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί σημαντικά σ’ αυτόν τον τομέα, ώστε οι μαθητές να ανακαλύπτουν την όμορφη και δημιουργική πλευρά της Πληροφορικής, όπως επισημαίνει.

Η εκπαίδευσή του στην ακαδημία ξεκινά στη Νάπολη στις 24 Σεπτεμβρίου και επιθυμεί μέχρι το τέλος της εκπαίδευσης να έχει αποκτήσει γνώσεις και να έχει εξελίξει όσες ήδη έχει πάνω στην ανάπτυξη λογισμικού. Αλλωστε, πάντα του άρεσαν οι δημιουργικές δραστηριότητες και αυτή η επιτυχία είναι προσωπική, όπως λέει, και αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά σε όσα θέλει να πετύχει.


NEWSLETTER