Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 16:20

Εφτα Ιταλοί μαθητές με Erasmus+ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εφτα Ιταλοί μαθητές με Erasmus+ στην Καλαμάτα

Εφτα τελειόφοιτους μαθητές λυκείου από το τμήμα υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και από το τμήμα τουρισμού του Μιλάνο φιλοξενεί στην Καλαμάτα ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό IFOM από την Ιταλία.

Μέρος των σπουδών τους είναι η πρακτική άσκηση και η Κ.Α.ΝΕ. τους πρότεινε την πόλη μας, πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκαν.

Έτσι λοιπόν, οι νέοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση για 3 μήνες στο Elite City Resort, στο Κέντρο θεραπευτικής ιππασίας (Ιππόσχεση) και στο Κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης Μεσσηνίας ( ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.).

Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές, να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν γνώσεις, σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET) το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα για τους συμμετέχοντες, τα ταξιδιωτικά και το επίδομα πρακτικής άσκησης.

Οι νέοι ξεναγήθηκαν ήδη σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας καθώς μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα.

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων ευχαρίστησε τον Νίκο Μαλαπέτσααπό το Elite City Resort, την Αμαλία Δουλάμη και τον Παναγιώτη Σαβελή από την Ιππόσχεση, την Αγγελική Μαλαπέτσα από το ΚΕΦΙΑΠ και το προσωπικό των δύο φορέων για την συμβολή τους στο πρόγραμμα, την εξαιρετική υποδοχή των σπουδαστών αλλά και τον επαγγελματισμό στο έργο που προσφέρουν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER