Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 09:49

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Καλαμάτας από μαθητές. Χθες το πρωί ξεκίνησαν κατάληψη στο 4ο Λύκειο, ενώ συνεχίζουν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ (στην Κρήτης) και στο 4ο ΕΠΑΛ (στο πρώην Πολυκλαδικό).

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, τα παιδιά στο 4ο Λύκειο διαφωνούν με το νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το γεγονός ότι μετράει και ο βαθμός του απολυτηρίου, καθώς και με την κατάργηση των Λατινικών και του 5ου μαθήματος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντιδρούν στη μηχανιστική διδασκαλία των μαθητών που ακυρώνει την κριτική σκέψη, στα πολυμελή τμήματα και στο νέο σχολικό ωράριο (μελετάται, δεν είναι σίγουρο) 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Παιδιά από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ μας είχαν αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησαν τις καταλήψεις, ότι το κτήριο είναι προβληματικό, πέφτουν σοβάδες, είναι βρόμικες οι τουαλέτες και το γήπεδο μπάσκετ δεν πλαστικοποιήθηκε και έχει λακκούβες.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας μας ενημέρωσαν ότι αιτήματα έχουν λάβει μόνο από το 4ο ΕΠΑΛ, που αφορούσαν το κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού και τα οποία κοινοποίησαν στο Δήμο Καλαμάτας.