Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 08:11

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στην “Ημέρα Ερευνητή” στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στην “Ημέρα Ερευνητή” στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Πλήθος μαθητών από σχολεία της Καλαμάτας βρέθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στο πλαίσιο της Ημέρας του Ερευνητή.

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό δίωρο γεμάτο γνώση, παιχνίδι και επιστήμη, με σημαντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων του «Δημοκρίτου».

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, συντονιστής της ήταν ο Δημήτρης Βεργόπουλος ενώ για τη σημασία και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μίλησε ο εκπρόσωπος του Δημόκριτου κ. Μπεκίνης.

“Βραδιά Ερευνητή” αύριο στην Καλαμάτα

Βραδιά Ερευνητή διοργανώνει στην Καλαμάτα το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό θεσμός που έχει στόχο την εξοικείωση του κοινού με τα επιτεύγματα της έρευνας. Διοργανώνεται ετήσια την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “αύριο Παρασκευή, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» στο παράρτημά του στην Καλαμάτα (Παπατσώνη 4, προς τη Φαρών πάνω από τα σκαλιά του Αγ. Νικολάου) θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του υποβρυχίου τηλεσκοπίου νετρίνο KM3NeT στη Μεσόγειο θάλασσα και ιδιαίτερα στην θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας. Το εχθρικό περιβάλλον της βαθιάς θάλασσας παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις και τεχνολογικά προβλήματα που απαιτούν επίλυση για την ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία του τηλεσκοπίου νέας γενιάς KM3NeT. Θα προβληθούν βίντεο από τις δραστηριότητες του KM3NeT”. 

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/0x51PLxPzak}


NEWSLETTER