Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:33

Διαμαρτυρία για τη μεταφορά των μαθητών στη Μάνη

Γράφτηκε από την

 

Εντονη διαμαρτυρία με αποδέκτη το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και φόντο τη μεταφορά των μαθητών εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης “Π. Φωτέας”.

Οπως έχει γίνει γνωστό, το σχολείο από χθες και μέχρι να λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών τελεί υπό κατάληψη, ενώ χθες από τον σύλλογο δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη επιστολή:

“Στις 25/9/2018 το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας της γραμμής Καλαμάτα - Οίτυλο, δεν πέρασε από το Δημοτικό Σχολείο Στούπας ώστε να παραλάβει τους μεταφερόμενους μαθητές ως όφειλε, ενώ είναι υποχρεωμένοι από τις σχετικές διατάξεις περί μεταφοράς σχολικού πληθυσμού με τα λεωφορεία της γραμμής και εντός του 90λεπτου που προβλέπεται (ώρα τακτικού δρομολογίου Καλαμάτα – Οίτυλο).

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό στις 14:30 (ώρα άφιξης του τακτικού δρομολογίου στο σχολείο) από μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αμέσως ενημερώσαμε την Αστυνομία Καρδαμύλης για το περιστατικό και ζητήσαμε τη βοήθειά τους (να έρθει στο χώρο που ήταν τα παιδιά και να ενημερώσουν και το ΚΤΕΛ, η ώρα ήταν 14:45). Η απάντησή τους ήταν πως δεν μπορούν να ασχοληθούν με το περιστατικό γιατί δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους. Στη συνέχεια καλέσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας για να πάρουμε και από εκεί την ίδια απάντηση. Αυτοί βεβαίως μας έδωσαν και τα τηλέφωνα του ΚΤΕΛ για να επικοινωνήσουμε μαζί τους μόνοι μας. Από όσο γνωρίζουμε 1 παιδί να υπάρχει κάπου ασυνόδευτο είναι υποχρεωμένη η Αστυνομία να έρθει εφόσον ειδοποιηθεί από κάποιον. Δεν ήρθε ποτέ.

Χθες το πρωί 26/9/2018 στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας έγινε κατάληψη. Η Αστυνομία αυτή τη φορά ήρθε και μάλιστα φωνάζοντας για τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα γύρω από τον χώρο του σχολείου.

Συμπέρασμα: Είναι πιο σημαντική η διευθέτηση της κυκλοφορίας από την ασφάλεια των ανήλικων παιδιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών”.