Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 17:57

Τα Boomwhackers στα  Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την

Ενα διαφορετικό και πρωτότυπο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Τίτλος του; «Παίζω εύκολα μουσική με τα Boomwhackers: μια νέα μέθοδος διδασκαλίας».

Η μουσικός και συγγραφέας Εφη Μπαχτσεβάνα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για να ταξιδέψει εκπαιδευτικούς αλλά και παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στον μαγικό κόσμο των μουσικών σωλήνων. Οι ηχητικοί – μουσικοί σωλήνες είναι μια νέα μουσική παιδαγωγική μέθοδος, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Τα παιδιά, μέσα από τα διαφορετικά χρώματα των σωλήνων με τα οποία έρχονται σε επαφή, μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα τις νότες της μουσικής, διασκεδάζοντας με έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο που οδηγεί σε άμεσο αποτέλεσμα.

Οι μαθητές καλούνται να δουλέψουν σε ομάδες, να συγκεντρωθούν, να συνεργαστούν, να πάρουν αποφάσεις... και όλα αυτά παίζοντας μουσική. Οπως καταλαβαίνει κανείς, αυτή η νέα μέθοδος δίνει άλλη διάσταση στη διδακτική της μουσικής, αλλά και της γλώσσας, των μαθηματικών και των χρωμάτων - ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί πολλαπλές δεξιότητες στους μαθητές, όπως η συνεργασία, ο συντονισμός και η ομαδικότητα.