Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 20:34

Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο μεταπτυχιακό “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση” στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, το οποίο χορηγεί και υποτροφίες ενώ γίνεται και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΤΕΙ Πελοποννήσου οργανώνει, από φέτος Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση (Θεσμοί, Πολιτικές, Ιστορία)”. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ουσιαστική συνέχεια της κατεύθυνσης Διακυβέρνηση και Ανάπτυξη του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού "Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση" που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Πελοποννήσου την περίοδο 2015-2018.
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών απονέμει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» (Masters in Public Administration and Local Government).

Το ΠΜΣ απευθύνεται πρωτίστως σε δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη ΔΕΚΟ και νέους απόφοιτους συγγενικών σχολών που θέλουν να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να έρθουν σε επαφή με όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στο επιστημονικό αυτό αντικείμενο.

Γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η διεπιστημονική μελέτη του πολυσύνθετου διοικητικού φαινομένου, τόσο στο επίπεδο του κεντρικού κράτους όσο και σε εκείνο των διαφόρων βαθμών της αυτοδιοίκησής του, στο ελληνικό παράδειγμα πρωτίστως, ενταγμένο πάντα στο ευρωπαϊκό συγκείμενό του, καθώς και η κατανόηση των συμβολών της δημοκρατικής, αποτελεσματικής και αποδοτικής τοπικής, εθνικής και ενωσιακής διακυβέρνησης σε μια ευφυή, βιώσιμη και κοινωνικά ισόρροπη ανάπτυξη. 

Για την απονομή του τίτλου σπουδών (ΜΔΣ) η χρονική διάρκεια ορίζεται σε 3 διδακτικά εξάμηνα. Τα δύο πρώτα περιλαμβάνουν παρακολούθηση μαθημάτων και το τρίτο εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Βάσει του νόμου, το ΠΜΣ υποχρεούται να παρέχει και υποτροφίες στο 30% των επιτυχόντων στις εισαγωγικές εξετάσεις κι εφόσον συντρέχουν όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων προσφέρεται στους φοιτητές και η δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας σε πραγματικό χρόνο, μέσω ειδικής πλατφόρμας για ένα ποσοστό των μαθημάτων.