Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 10:41

Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο στατιστικής

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή το μεσημέρι στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Filoxenia”, οι εργασίες του διήμερου διεθνούς συνεδρίου για τη στατιστική επιστήμη, με τίτλο “SmartStatistics 4 SmartCities”.

Με αφορμή το εν λόγω συνέδριο, που συνδιοργανώνουν η Eurostat, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το 2ο Λύκειο και ο Δήμος Καλαμάτας, χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θανάσης Θανόπουλος επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και μίλησε σε μαθητές της Β´ τάξης, στους οποίους περιέγραψε, με αδρές γραμμές, το αντικείμενο και τις μεθόδους της στατιστικής επιστήμης.

Τον Θ. Θανόπουλο συνόδευαν, το στέλεχος της Eurostat Μιχάλης Σκαλιώτης καθώς και τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργία Λύτρα, Ελένη Δημητρακοπούλου και Αναστάσιος Κούτελας, ενώ την παρουσίασή τους στους μαθητές έκαναν ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Θόδωρος Σταυριανόπουλος και ο καθηγητής του σχολείου Γιώργος Δρέτας.

Στόχος του συνεδρίου, που ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου, είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της δημιουργίας βιώσιμων εταιρικών σχέσεων μεταξύ των επίσημων στατιστικών, των δήμων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, πολιτών και επιχειρήσεων.