Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 08:24

Εκπαιδευτικοί του Μουσικού παρουσίασαν την εμπειρία τους στο “Erasmus+”

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτικοί του Μουσικού παρουσίασαν την εμπειρία τους στο “Erasmus+”

Τις εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ παρουσίασαν, σε εκδήλωση τον περασμένο μήνα, 4 εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.

Το σχολείο υλοποιεί ένα σχέδιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην Ευρώπη, με συμμετοχή εκπαιδευτικών του εν λόγω σχολείου σε 7 επιλεγμένα προγράμματα στην Ισπανία, Φινλανδία, Τσεχία και Γαλλία.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το σχολείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας μετέχει σε πρόγραμμα με τίτλο “Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Ενα σχολείο ανοιχτό στην Ευρώπη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής έκφρασης”.

Στόχος του προγράμματος ήταν, αφ’ ενός να αποκτηθούν γνώσεις που θα εμπλουτίσουν τη διδακτική διαδικασία στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με σύγχρονες, καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, προάγουν τη δημιουργική και κριτική σκέψη των μαθητών και αφ’ ετέρου να ενισχύσει το ευρωπαϊκό προφίλ του Μουσικού Σχολείου δημιουργώντας δίκτυα και συνεργασίες με σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στην εκδήλωση, ειδικότερα, η καθηγήτρια Οικονομίας Νικολέττα Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Cultivating the Entrepreneurial mindset in Education» του οργανισμού Shipcon στη Βαρκελώνη, στόχοι του οποίου ήταν να αντιληφθούν οι εκπαιδευτικοί την αναγκαιότητα του «επιχειρείν» σε μια Ευρώπη που εξελίσσεται και όπου οι αυριανοί πολίτες της θα κληθούν να είναι ευρηματικοί και τολμηροί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της.

Ο καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας και υποδιευθυντής του σχολείου Σπύρος Σπύρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Structured Educational Visit to Schools/Institutes & Training Seminars in Finland» του οργανισμού «English Matters» στο Ελσίνκι, στόχος του οποίου ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και με τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζουν οι Φινλανδοί εκπαιδευτικοί.

Η καθηγήτρια πιάνου του σχολείου Αικατερίνη Τσίτσα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιμόρφωσης «Creative and Critical Mind» του οργανισμού idevelop στη Σεβίλλη, το οποίο εστίαζε στην ανταλλαγή εμπειριών των συμμετεχόντων σε σχέση με τις βασικές θεωρίες κινήτρων, την εξοικείωσή τους με νέες εκπαιδευτικές τάσεις, την υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την εμβάθυνση στη σχέση Σχολείο-Οικογένεια-Κοινωνία και την κατανόηση εργαλείων και στρατηγικών για τη διατήρηση κινήτρων και εστίαση των μαθητών.

Τέλος, ο καθηγητής Πληροφορικής Ηλίας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιμόρφωσης «Parents and Teachers: Building Bridges» που πραγματοποιήθηκε επίσης από τον οργανισμό idevelop στη Σεβίλλη και στόχοι του οποίου ήταν να αντιληφθούν οι εκπαιδευτικοί την αναγκαιότητα της οικοδόμησης σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης με τους γονείς των μαθητών τους.

Επόμενος στόχος, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι η πραγματοποίηση των τριών επιμορφωτικών προγραμμάτων «Innovative Approaches to Teaching», «Encouraging Creative Thinking» και «Immersion Courses in France» που έχουν προγραμματιστεί για το Σχολικό Ετος 2018 - 19.


NEWSLETTER