Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 07:51

Σήμερα η απονομή του βραβείου αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» στο Λύκειο Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Σήμερα η απονομή του βραβείου αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» στο Λύκειο Γαργαλιάνων

 

Η βράβευση του 6ου κατά σειρά αριστούχου μαθητή του Λυκείου Γαργαλιάνων, στη μνήμη της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου, θα γίνει σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Η μαθήτρια που θα βραβευτεί φέτος (για το σχολικό έτος 2017-2018) είναι η Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου.

Τα βραβεία αυτά θεσπίστηκαν από τους “Φίλους της Αριστέας Μπουγάτσου” για πρώτη φορά το 2012-13 και επιβραβεύουν κάθε χρονιά τον μαθητή ή τη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων που -ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που ακολούθησε- συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το συγκεκριμένο Βραβείο Αριστείας αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη των βραβευόμενων, για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών τους. Συνίσταται στην καταβολή α) χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ, εφάπαξ, και β) τιμητικού διπλώματος.

ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ 1964-2013

Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Επενδυτής». Για πολλά χρόνια δούλεψε στην εφημερίδα «Καθημερινή», αποτέλεσε στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ ενώ εργάστηκε και στην «Ελευθεροτυπία» .

Η Αριστέα έχει γίνει γνωστή για τις μεγάλες αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο χαρακτήρα της. Τίμησε τη δημοσιογραφία με την ανιδιοτελή, εμπεριστατωμένη και σε βάθος αναζήτηση και τεκμηρίωση της αλήθειας για δεκάδες σημαντικά θέματα της σύγχρονης πολιτικής ζωής. Διατήρησε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της και τη μαχητικότητά της μέχρι τέλους. Για όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής δουλειάς της αφιερώθηκε στην ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με πηγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση τη ελληνικής κοινής γνώμης. Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της. Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι την έζησαν και τη γνώρισαν.

Η Αριστέα «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης Φεβρουαρίου 2013, έχοντας δώσει για μεγάλο διάστημα μια μεγάλη μάχη ζωής παλικαρίσια και θαρρετά, όπως άλλωστε πάντα συνήθιζε, αφήνοντας τη δική της σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική δημοσιογραφία.

«…Αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου, και πάλι ευχαριστημένη θα ΄μαι. Πορεύτηκα με τη δική μου πυξίδα, δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…».

* H φωτογραφία του άρθρου είναι από την αντίστοιχη εκδήλωση το 2017


NEWSLETTER