Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 16:08

Στην Ισπανία αντιπροσωπεία του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την μετανάστευση

Γράφτηκε από την
Στην Ισπανία αντιπροσωπεία του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την μετανάστευση

Στην πόλη Pontevedra της Γαλικίας στην Ισπανία βρίσκονται από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ως και μεθαύριο Σάββατο δύο εκπαιδευτικοί και πέντε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος στο σχολικό σχέδιο με τίτλο “Odyssey - Migration and its Influence on Teenagers (Οδύσσεια: Μετανάστευση και η επιρροή της στους εφήβους)”.

Το πρόγραμμα εκπονείται στo πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, και σε αυτό συμμετέχουν άλλα 4 ευρωπαϊκά σχολεία: Gymnasium Neue Oberschule από το Braunschweig της Γερμανίας, EBI Francisco Ferreira Drummond από τις Αζόρες της Πορτογαλίας, Colegiul Economic Buzau από το Buzau της Ρουμανίας και IES Luis Seoane από το Pontevedra Ισπανίας.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου εκπονούν διάφορες εργασίες και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα παρουσιάσουν εργασίες που αφορούν το νομικό πλαίσιο κάθε χώρας για τους μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και τους νόμους που υπόκεινται στη συμφωνία του Δουβλίνου.


NEWSLETTER