Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 08:09

Δεκάδες κενά σε σχολεία της Μεσσηνίας σύμφωνα με την Α’ ΕΛΜΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεκάδες κενά σε σχολεία της Μεσσηνίας σύμφωνα με την Α’ ΕΛΜΕ

Δεκάδες είναι τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία της Μεσσηνίας διαπιστώνει η Α’ ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή της, στην οποία ζητεί την άμεση κάλυψή τους.

Η Ενωση, ειδικότερα, κάνει λόγο για συνολικά 60 κενές θέσεις καθηγητών, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή εκκρεμούν τοποθετήσεις διευθυντών και υποδιευθυντών, καθώς και αποσπάσεις σε πανεπιστήμια, οι οποίες -όπως σημειώνει- θα αυξήσουν  τον αριθμό.

Αναλυτικά, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: “Δύο σχεδόν μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενάμιση μήνας από την έναρξη των μαθημάτων. Από την αρχή ακούσαμε, τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό (ΔΕΘ) για έξοδο από τα μνημόνια και επιστροφή στην κανονικότητα, όσο και από τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος μάλιστα έκανε σημαία του την κανονικότητα με την οποία ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά. Παρ’ όλα αυτά, εμείς άλλα διαπιστώνουμε στα σχολεία στα οποία εργαζόμαστε. Χιλιάδες κενά σε Α/θμια και Β/θμια σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες στη ΔΔΕ Μεσσηνίας υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Συγκεκριμένα στο νομό μας: ΠΕ01: 1, ΠΕ02: 3 (+10 ώρες στο Γυμνάσιο Παραλίας για κατ’ οίκον διδασκαλία), ΠΕ03: 2, ΠΕ04: 1, ΠΕ06: 4,5, ΠΕ05: 1, ΠΕ08: 2,5, ΠΕ16: 5, ΠΕ80 (παλιό 09): 1, ΠΕ83: 1, ΠΕ 86: 1, ΠΕ89.01: 2, Γεωπόνοι: 2, Νοσηλευτές: 2,5 και στο Μουσικό 30 κενά για διδασκαλία οργάνων και κάποιες ακόμη ώρες που δεν δικαιολογούν κατά τη διοίκηση ολόκληρο κενό. Σύνολο 60 κενά και εκκρεμούν τοποθετήσεις διευθυντών και υποδιευθυντών, καθώς και αποσπάσεις σε πανεπιστήμια που θα αυξήσουν τον αριθμό. Να προσθέσουμε πως αυτή η «κανονικότητα» αντιμετωπίζεται με μείωση ωρολογίου προγράμματος των μαθημάτων, με συνδιδασκαλίες μαθημάτων, με κόψιμο ολιγομελών τμημάτων σε μαθήματα επιλογής, με υποχρεωτικές υπερωρίες και όλα αυτά αφού πολλοί εκπαιδευτικοί γίνονται λάστιχο και αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και σε 5 διαφορετικά σχολεία, από τα οποία τα 3 αρκετά απομακρυσμένα από τα άλλα. Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει αυτή την τακτική του υπουργείου και την κοροϊδία με την οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην παιδεία και απαιτεί κάλυψη άμεσα όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αύξηση των δαπανών για την παιδεία”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER