Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 08:24

ΕΔΕ για τη δασκάλα του 2ου Δημοτικού Γαργαλιάνων μετά από καταγγλίες για βίαιη συμπεριφορά

Γράφτηκε από την

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για την περίπτωση της δασκάλας από το 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων και τη συμπεριφορά της απέναντι στους μαθητές, η οποία είχε ενοχλήσει τους γονείς σε μεγάλο βαθμό.
Ο προϊστάμενος Νίκος Κλάδης μιλά στην "Ε" για το ζήτημα που προέκυψε με μία από τις δασκάλες του σχολείου, το οποίο έμμεσα οδήγησε και στις κινητοποιήσεις του 1ου Δημοτικού Χώρας.
"Είχαμε γραπτή, επίσημη καταγγελία από τους γονείς, καθώς και αναφορά του διευθυντή για τη συγκεκριμένη δασκάλα των Γαργαλιάνων. Οι καταγγελίες αφορούσαν θέματα σχετικά με τη συμπεριφορά της. Η Διεύθυνση θέλοντας να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας που πρέπει να έχει ένα σχολείο και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις καταγγελίες, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και προέβη στη μετακίνηση της εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο μέσα στη Μεσσηνία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ. Στην ίδια έγιναν φυσικά συστάσεις, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, την οποία χρειάστηκε λόγω της έντονης ψυχικής φόρτισης των τελευταίων ημερών, όπως είπε η ίδια. Εμείς ως Διεύθυνση δεν μπορούμε να "καταδικάσουμε" μια εκπαιδευτικό, για οποιαδήποτε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία" τόνισε ο ίδιος.


NEWSLETTER