Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 08:54

Σύσταση ολομέλειας συλλόγων της επαρχίας επιδιώκει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Καλαμάτας Κ. Μαργέλης

Γράφτηκε από την
Σύσταση ολομέλειας συλλόγων της επαρχίας επιδιώκει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Καλαμάτας Κ. Μαργέλης

Διεργασίες για τη σύσταση Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Επαρχίας, ξεκινούν με πρωτοβουλία του Κώστα Μαργέλη. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας έκανε χθες δηλώσεις τονίζοντας τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δικηγόρων της επαρχίας και των μεγάλων αστικών κέντρων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Προανήγγειλε μάλιστα εξελίξεις μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις στάθηκε η διασπαστική συμπεριφορά των τριών μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην Ολομέλεια του Σαββάτου. Οι Σύλλογοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά διαχώρισαν τη θέση τους και σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις. Στον αντίποδα οι δικηγόροι των επαρχιακών συλλόγων ψήφισαν υπέρ της συνέχισής τους.
Ο Κώστας Μαργέλης αρχικά χαρακτήρισε παράδοξο το ότι οι συνάδελφοί του των μεγάλων αστικών κέντρων δεν συμμορφώθηκαν με την απόφαση της πλειοψηφίας. Μίλησε μάλιστα για απαξίωση του ρόλου της Ολομέλειας. «Εκτιμώ ότι με την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων υποσκάπτουν το κύρος και την ισχύ της Ολομέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά - ενώ πρόσθεσε: «Η Ολομέλεια πέθανε και στη θέση της πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι άλλο». Ηδη όπως σημείωσε στη συνέχεια έχει συσταθεί «κοινό μέτωπο πολλών περιφερειακών συλλόγων». Και είπε ότι «είμαστε στενοχωρημένοι που θα οδηγηθούμε σε διάσπαση της Ολομέλειας αλλά η απόφαση αυτή είναι μονόδρομος».

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

«Οι αποφάσεις της Ολομέλειας πρέπει να γίνονται σεβαστές απ’ όλους τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων», τόνισε σε άλλο σημείο ο Κώστας Μαργέλης. Χαρακτήρισε δε αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους από τους τρεις Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα μίλησε ανοιχτά για κέντρα τα οποία επηρεάζουν τις αποφάσεις τους. «Απ’ ό,τι φαίνεται τα συμφέροντα των δικηγόρων της επαρχίας είναι διαφορετικά από τα συμφέροντα των δικηγόρων των μεγάλων αστικών κέντρων», είπε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα τα δικά μας είναι πιο αγνά. Παλεύουμε για τα αιτήματά μας, χωρίς να έχουμε πίσω μας μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία».
Καταλήγοντας ο Κώστας Μαργέλης κατήγγειλε για μια ακόμα φορά δημόσια το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκο Κανελλόπουλο, ότι πέρασε μέσα σε μια νύκτα τα νέα μέτρα για τους δικηγόρους «όντας εκπρόσωπος δικηγορικής εταιρείας».


NEWSLETTER