Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 10:03

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΤΕΙ Πελοποννήσου και ρωσικού πανεπιστημίου

Γράφτηκε από την

 

Πενταετές μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Ρωσικού Πανεπιστημίου “Φιλίας των Λαών” της Μόσχας υπογράφηκε χθες στη ρωσική πρωτεύουσα, από τον πρύτανη του ΤΕΙ Ιωάννη Καπόλο και τον πρύτανη του ρωσικού πανεπιστημίου Βλαντιμίρ Φιλίπποφ.

Στόχοι του μνημονίου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι “η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στα πεδία της επιστήμης, της τεχνολογίας και εκπαίδευσης, η ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο μέσω κοινών εμπειριών και συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, η δημιουργία και η κοινή χρήση νέας γνώσης και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και η διευκόλυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων”.

Υπεύθυνος για την επίβλεψη της υλοποίησης των δράσεων και προγραμμάτων που προβλέπονται από το μνημόνιο, ορίστηκε από πλευράς ΤΕΙ Πελοποννήσου ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητής Γεώργιος Σταθάς.

Η συνεργασία των δύο ιδρυμάτων θα αφορά κυρίως την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με στρατηγικές και προγράμματα στα πεδία της επιστήμης της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, επισκέψεις και ανταλλαγές φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, ανταλλαγές επιστημονικού και διδακτικού υλικού και εκδόσεων και τη δημιουργία προηγμένων μαθημάτων σε διαφορετικά πεδία της επιστήμης. Τα επιστημονικά πεδία συνεργασίας αφορούν αρχικά αντικείμενα γεωπονικού ενδιαφέροντος, με προοπτική να επεκταθούν και σε άλλα αντικείμενα όπως η Διοίκηση και η Οικονομία. Η υλοποίηση των στόχων θα πραγματοποιηθεί μέσω ανταλλαγών μικρής διάρκειας επιστημόνων, ερευνητών, ειδικών τεχνικών και καθηγητών, μέσω ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με την από κοινού επιστημονική καθοδήγηση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων, με τη διοργάνωση κοινών ομάδων εργασίας, συμποσίων και συνεδρίων, με ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και με την ανάπτυξη και εφαρμογή κοινών εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παρέστησαν οι αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γεώργιος Σταθάς και Δημήτριος Πετρόπουλος και ο ομότιμος καθηγητής του ΤΕI Χρήστος Πασχαλίδης.